Gradonačelnik Laban: Zahvalnost italijanskoj kompaniji za doniranje 10.000 perivih zaštitnih maski Subotici i Kikindi
Foto: Nikola Tumbas

I GRADSKA KUĆA U SUBOTICI U BOJAMA ITALIJE - KAO ZAHVALNOST I PODRŠKA

Gradonačelnik Laban: Zahvalnost italijanskoj kompaniji za doniranje 10.000 perivih zaštitnih maski Subotici i Kikindi

Srbija -

Direktor fabrike „Gordon“ d.o.o. – koja posluje u okviru grupacije „Kalcedonija“ u Subotici i pogona „Kalcedonije“ u Kikindi, Adriano Zoni, gradonačelniku Subotice i komandantu Gradskog štaba za vanredne situacije Bogdanu Labanu uručio je danas donaciju od 10.000 pamučnih, perivih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, od kojih je 7.000 za Suboticu, a 3.000 za Kikindu.

Gradonačelnik Laban zahvalio je za pomoć koja će doprineti efikasnijem sprovođenju preduzetih mera zaštite u borbi protiv zaraze virusom Korona i rekao da je najvažnija misija koju treba da sprovedemo - da svako bude zaštićen.

Ističući da su preduzete sve mere zaštite zdravlja u ovom gradu, gradonačelnik Subotice je nakon susreta sa Zonijem rekao da je kompanija „Kalcedonija“ ovim gestom pokazala društvenu odgovornost prema stanovništvu i lokalnoj zajednici u kojoj boravi i posluje, a posebno je naglasio :

„Pomoć italijanske kompanije koja posluje u Subotici bitna je sa aspekta ljudskosti i želje da nam u ovom teškom trenutku, i na ovaj način, olakšaju funkcionisanje u vanrednim uslovima. Ova donacija utoliko je značajnija jer dolazi od kompanije čija zemlja je, posle Kine, najviše pogođena virusom Korone. Italija prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj novijoj istoriji, boreći se protiv epidemije virusa COVID – 19 koji je desetkovao zemlju, ali njena humanost za druge i dalje ne jenjava. Prijateljskom narodu Italije želim da što pre izađu iz ove borbe kao pobednici, a Srbija i Subotica su svim srcem uz vas.”

U znak zahvalnosti ali i solidarnosti i podrške narodu Italije, simbol Subotice – Gradska kuća, od večeras će se pridružiti Gradu Beogradu jer će biti osvetljena u bojama italijanske zastave.

„Gordon“ d.o.o – Kalcedonija posluje u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ i zapošljava oko 1.300 radnika, a menadžment preduzeća odlučio je, shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i merama Vlade Srbije, da zaposlene ne dovodi u bilo kakav rizik koji je pogotovo izražen u slučajevima boravka veće grupe ljudi u zatvorenom prostoru, te su od 16. marta proizvodni pogoni u Subotici i Kikindi prestali sa radom. Iz preduzeća je upućen apel da se poštuju propisane mere i uputstva, u cilju očuvanja sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, kako bi se sprečilo širenje virusa i što pre stvorili uslovi za nastavak rada.

Subotica sa Italijom ima intenzivnu saradnju ne samo na polju ekonomije i novih investicija, nego i kulture i obrazovanja.

Foto: Nikola Tumbas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track