PRVE KAZNE: Dvoje Subotičana starijih od 65 godina dobili telefonski nadzor, čeka ih zatvor ako ponove prekršaj
Foto: Shutterstock

rigorozna kontrola

PRVE KAZNE: Dvoje Subotičana starijih od 65 godina dobili telefonski nadzor, čeka ih zatvor ako ponove prekršaj

Srbija -

SUBOTICA – Dvoje Subotičana koji su stariji od 65 godina dobili su telefonski nadzor, ako učine prekršaj i ponovo izađu sledi im pritvor. Izrečene su prve kazne za nepoštovanje mera zbog vanrednog stanja u zemlji radi sprečavanja širenja virusa korona, danas su izrečene u Subotici.

- Danas smo izrekli dve mere zabrane napuštanja kućnog prostora starijima od 65 godina. Tužilaštvo je donelo još dva rešenja za mlađa lica koja su prekršila zabranu kretanja od 20 sati do pet časova ujutro. Jednom licu je određen pritvor od 30 dana, a jednom mera zabrane napuštanja stana, kaže za Kurir Rozalija Tumbas, predsednica Osnovnog suda u Subotici.

Prve prijave stigle su danas u sud, a neverovatno je da stariji od 65 godina su pokazali neogovornost, jer napuštaju svoje kuće i stanove. Zato iz Osnovnog suda apeluje na građane, da situaciju shvate ozbiljnije. Policija svakodnevno kontroliše da li građani poštuju mere vlade Srbije, a tužilaštvo podnosi krivične prijave.

Rozalija Tumbas objašnjava, da su te dve osobe starije od 65 godina dobile telefonski nadzor, koji će trajati po potrebi.

- Sledi im pritvor, ako ponovo prekrše mere zabrane. Tužilaštvo ima još šest novih predloga sankcionisanja prekršilaca mera. Dve osobe koje su dobile mere zabrane policija je našla u kafićima, neki su šetali kućne ljubimce, kaže Rozalija Tumbas.

U Tužilaštvo će tokom dana biti dovedeno još jedno lice koje nije poštovalo meru izolacije, a prema rečima Rozalije Tumbas, svi koji prekrše tu meru moraju biti smešteni u karantinski smeštaj, koji se nalazi u Pančevu i Vršcu u Vojvodini, i u Nišu, Pirotu i Požarevcu.

Kurir.rs/N.H. Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track