BRAVO ZA PROFESORE POLJOPRIVREDNE: I u vreme vanrednog stanja održavaju plastenike kako bi spremno sačekali đake (VIDEO)
Foto: Promo

BRAVO ZA PROFESORE POLJOPRIVREDNE: I u vreme vanrednog stanja održavaju plastenike kako bi spremno sačekali đake (VIDEO)

Srbija -

Sve škole na teritoriji Pančeva su, prema uputstvu Ministarstva prosvete, pristupile organizovanju nastave na daljinu. To rade i srednje škole, ali organizovanje praktične nastave u uslovima vanrednog stanja uglavnom nije moguće.

Poljoprivredna škola “Josif Pančić” u Pančevu ima izvanredne uslove za obavljanje praktične nastave, pre svega zbog toga što su opremljeni svom mehanizacijom, opremom i plastenicima za izvođenje praktične nastave koje su dobili kroz konkurse koje već godinama unazad raspisuje Grad Pančevo, zatim Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, a učestvovali su i na jednom konkursu koji su sprovodili Evropska unija i Ministarstvo prosvete gde su dobili vrednu opremu.

Da bi sve ovoi održali i da bi đake, kad prođe vanredno stanje, plastenici i bašta za praktičnu nastavu dočekali spremno za nastavak rada i učenja, profesori Poljoprivredne škole su se organizovali da završe sve neophodne poljoprivredne radove.

Goran Bimbašić, direktor Poljoprivredne škole "Josif Pančić" u Pančevu kaže da škola radi tako što deca uče na daljinu.

- Praktična nastava i sve te stvari koje su vezane za baštu, za ekonomiju, za plastenik, sada decu ne možemo da povlačimo to da rade tako da naše kolege profesori i pomoćni radnici smo se organizovali da nekako održimo minimum da može da se održi proizvodnja za neko buduće vreme - kaže direktor Bimbašić.

Jasmina Dimitrijević, profesorka u Poljoprivrednoj školi rado se priključila radnim aktivnostima u kolektivu.

- Priroda apsolutno ima svoj tok, tako da ona ne zna za vanredno stanje, a naši učenici trenutno nisu tu. Kada se vrate treba da zateknu školu onako kako su je i ostavili. Zako je jako bitno da školu održavamo u postojećem stanju. Prijavili su se profesori koji su vrlo raspoloženi da pomognu u tome - kaže Jasmina Dimitrijević.

(Kurir.rs/@pancevutreba) Foto: Pančevu treba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track