Najnovije vesti

U Novom Pazaru se više od 30 privrednika samoorganizovalo

PAZARCI SU ODUVEK IMALI SMISLA ZA BIZNIS: Šiju maske umesto čuvenih novopazarskih farmerki! (VIDEO)

Srbija
14:08h

NOVI PAZAR - Umesto čuvenih novopazarskih farmerki, u mnogim pogonima u tom gradu, sada se šiju maske, koje su, kažu stručnjaci, najvažnije u borbi sa virusom korona, koji je zabrinuo svet.

Društveno odgovorne privrednike obišao je i ministar trgovine Rasim Ljajić, sa predstavnicima lokalne samouprave i novopazarskog zdravstva. Ljajić je istakao da u se u ovoj krizi polažu dva testa - test odgovornosti i test solidarnosti.

"Ne znam da li ćemo položiti test odgovornosti, ali više je nego evidentno da ćemo položiti test solidarnosti i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Ljajić.

Međutim, kada je reč o odgovornosti, Ljajić navodi da mu se čini da se u Novom Pazaru malo poštuju poreporuke - kafići su puni, a ljudi se, kaže, ponašaju kao da se ništa ne dešava.

"Kriza je ozbiljna u čitavom svetu i ne mogu da razumem da neko ne vodi računa o sebi i svojoj porodici, ali i svom okruženju", rekao je Ljajić i podsetio da su sve preporuke važne za zdravlje i bezbednost svakog pojedinca.

U Novom Pazaru se više od 30 privrednika samoorganizovalo. Maske će podeliti nadležnim institucijama, najpre zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane.

"Ovo je jedna logična stvar, koja je deo naše kulture i tradicije. Novi Pazar se odmah angažovao. Molibilisale su se kolege, i mi smo pre vanrednog stanja počeli da se organizujemo, objasnio je privrednik Tigrin Kačar.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac se zahvalio svim trgovinama, pekarama, privrednicima i ostalima koji pomažu na različite načine u ovom teškom trenutku, kao i njegovim i prijateljima Novog Pazara iz Kine koji su obezbedili maske.

"Ovo što rade privrednici je pravi gest. Drago mi je da imamo solidarnost u različtim oblastima, rekao je Biševac i pozvao sve građane Novog Pazara da poštuju propisane mere, jer je to najvažnije. Ljajić je, inače, privrednike obišao sinoć.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...