STIŽU KAZNE: Krivična prijava Mariju Spasiću zbog širenja lažnih vesti
Foto: Foto Tanjug/video, ilustracija

opština trstenik poštuje mere vlade

STIŽU KAZNE: Krivična prijava Mariju Spasiću zbog širenja lažnih vesti

Srbija -

TRSTENIK - Štab za vanredne situacije u Trsteniku podneo je krivičnu prijavu protiv Marija Spasića iz Trstenika zbog postojanja osnova sumnje da je iznošenjem lažnih vesti izazvao paniku kod građana opštine Trstenik.

Komadant Štaba za Vanredne situacije ujedno i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić saopštio je da je štab za vanredne situacije u Trsteniku jednoglasno doneo odluku da se pokrene krivična prijava protiv Maria Spasića na osnovu iznošenja laznih vesti i širenja panike a u vreme vanrednog stanja,i predao je nadležnim institucijama na dalje postupanje.

- U ovim teškim vremenima i situaciji u kojoj se svi nalazimo, izuzetno je bitno da se pokaže visoki stepen odgovornosti, tako da je neodgovorno ponašanje ovog pojedinca nedopustivo, jer time ugrožava funkcionisanje institucija u vanrednom stanju. Opština Trstenik je dokazala da je izuzetno organizovana u vanrednim situacijama i da su građani u Trsteniku solidarni i disciplinovani kada je najteže, tako da se lako može zaključiti da je Spasić izneo niz neistina protiv Štaba za vanredne situacije, i time uneo paniku među građane opštine Trstenik širenjem lažnih vesti izjavio je Ćirić.

Opština Trstenik ispoštovala je sve preporuke i mere koje je donela Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.

Kurir.rs, Foto Tanjug/video, ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track