GRAD BOR ORGANIZOVANO NA USLUZI NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA
Foto: Grad Bor

GRAD BOR ORGANIZOVANO NA USLUZI NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA

Srbija -

Volonteri, policija i vatrogasci pomagali starijima od 65 godina prilikom kupovine namirnica i lekova.

Grad Bor, kao podršku republičkoj akciji, organizovao je volontere za pomoć građanima starijim od 65 godina prilikom kupovine koja im je omogućena u periodu od 4 do 7 časova.

Volonteri informativnog i operativnog centra grada Bora zajedno su sa pripadnicima Policijske uprave Bor i pripadnicima gradske Vatrogasno-spasilačke jedinice, noćas bili na terenu i pomogli svojim sugrađanima prilikom kupovine, u vremenu kada im je omogućeno kretanje u skladu sa merama Vlade Republike Srbije.

foto: Grad Bor

Organizovanom akcijom, svim sugrađanima koji imaju više od 65 godina, podeljeni su flajeri sa informacijama i brojevima telefona koji im mogu biti od pomoći, kao i zaštitne maske koje su donacija privatnog preduzetnika, koji posluje na teritoriji grada, a želeo je da ostane anoniman.

- Ovime pokazujemo da smo solidarno, humano i odgovorno društvo i mislim da ćemo, zajedničkim snagama i poštovanjem mera koje su propisane na republičkom, samim tim i gradskom nivou, uspeti da pobedimo ovu situaciju - rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

foto: Grad Bor

Na teritoriji grada Bora i okolnih sela 13 prodavnica i jedna apoteka bile su otvorene za građane starije od 65 godina.

Grad Bor je omogućio da svi volonteri budu prepoznatljivi, odnosno nose identifikacione kartice i imaju opremu u vidu rukavica i maski u skladu sa preporučenim merama zaštite.

foto: Grad Bor

Inače, grad Bor je, na sednici Štaba za vanredne situacije, formirao informativni i operativni centar za pružanje informacija I pomoći najstarijim građanima koji iskažu potrebu za lekovima, životnim namirnicama ili medicinskom pomoći.

foto: Grad Bor

U slučaju neophodne pomoći, najstariji grašani Bora se mogu javiti gradskom info centru na brojeve telefona: 030/ 424 – 192 ili 060/ 27 27 059, kao i putem fb stranice: Informativni Centar GRADA BORA; e-maila: infocentar.bor@gmail.com ili putem tvitera: @InfoCentarBor.

InfoCentar Grad Bor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja