KURIR U KIKINDI! NOĆU DEZINFIKUJU ULICE I SKROMNO PORUČUJU: Najveći heroji su lekari, medicinske sestre i policajci FOTO
Foto: Kurir/S.U.

dive se i paorima

KURIR U KIKINDI! NOĆU DEZINFIKUJU ULICE I SKROMNO PORUČUJU: Najveći heroji su lekari, medicinske sestre i policajci FOTO

Srbija -

Od utorka se Kikindi, jednom od tri najveća žarišta virusa korona u Srbiji, obavlja dezinfekcija javnih površina ispred svih važnih ustanova.

foto: AMG

Natrijum-hipohloritom prskaju se trg, ulice, prodavnice, bankomati. Na najvećim iskušenjima su zdravstveni radnici. Njima svake večeri aplaudiraju Kikinđani, ali su divljenje pored policajaca zaslužili i vredni paori.

foto: Kurir/S.U.

Milorad Šibul, Maćaš Barna, Mirjan Golušin i Radivoj Lagundžin odazvali su se apelu Gradskog štaba za vanredne situacije da sa traktorima i prskalicama, u vreme trajanja policijskog časa, obavljaju definfekciju.

- Složićemo se da su najveći heroji naši lekari i medicinske sestre. Sve pohvale zaslužuju i policajci i vatrogasci. Sad smo potrebniji na našim ulicama nego u brazdi - skromno za Kurir priča Kikinđanin Milorad Šibul i nastavlja:

foto: Kurir/S.U.

- Ovo je naš mali doprinos borbi protiv širenja infekcije. Ima još paora spremnih da na ovaj, ili neki drugi način pomognu sugrađanima. Mi smo u dezinfekciju Kikinde uključili u petak uveče. Naš četvorica podelili smo posao. Svako je dezinfikovao jedan frtlaj, kako mi Kikinđanima zovemo gradske rejone. Među retkima sam kojima se ukazala prilika da vide kako Kikinda izgleda dok traje policijski čas. Napolju nema žive duše, sve je pusto - priznaje Šibul.

foto: Kurir/S.U.

Nismo srpski Vuhan

- Kikinđani su veoma solidarni i samosvesni. Poštujemo propisane mere. Ljudi ne izlaze bez preke potrebe. Nema druženja, roštiljanja. Koliko sam video, u Beogradu i Novom Sadu nije prethodnih daan bilo tako. Nas Kikinđane vređa banalno medijsko izveštavanje. Nismo srpski Vuhan, ali Kinezima odajemo priznanje - poručuje Šibul.

foto: Kurir/S.U.

Rigorozna dezinfekcija

Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruaralni razvoj, potvrđuje da se dezinfekcija obavlja od utorka:

-U posao su se sa mehanizacijom uključili i naši paori. Dezinfikaciona sredstva dobile su i sve seoske mesne zajednice i zdravstvene ustanove. Dezinfekciju obavljamo svakodnevno - kaže Krnić.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track