RADOVAN ILIĆ IZ SELA TATINAC KOD UŽICA NE IZLAZI IZ SVOJE NJIVE: U malinjaku od jednog do drugog policijskog časa
Foto: Z.Š.

Punom parom

RADOVAN ILIĆ IZ SELA TATINAC KOD UŽICA NE IZLAZI IZ SVOJE NJIVE: U malinjaku od jednog do drugog policijskog časa

Srbija -

Malina ne može da čeka, od čišćenja, vezivanja, okopavanja, zaštite, đubrenja, kidanja zaperaka, branja, sve mora na vreme

Radovan Ilić, jedan od najvećih proizvođača maline u užičkom kraju, u malinjaku je od jednog do drugog policijskog časa.

- Imam 65 godina, na televiziji su rekli da seljaci do 70 godina mogu u njive i ja to poštujem. Malina ne može da čeka, od čišćenja, vezivanja, okopavanja, zaštite, đubrenja, kidanja zaperaka, branja, sve mora na vreme.

Ljudi, i ovo će proći, živeti se mora, raditi se mora, bilo je za nas seljake i težih vremena, pa smo i to izdržali. Neki kažu - ko zna šta će biti sa malinom na leto, ja kažem - naše je da malinjake sredimo, a šta će biti - biće - rekao je za Kurir Radovan.

Putem iznad Radovanovih malinjaka često prolazi policijska patrola, koja kontroliše da li se poštuju mere Vlade.

- Gledamo da na minimum smanjimo kontakte sa spoljnjim svetom, da sačuvamo i sebe i decu i unučiće. Naravno, sada je trenutak kada treba pokazati da smo dobri ljudi, spremni da pomognemo jedni drugima, da poštujemo državu i njene mere, to nam je sada jedini način da se odbranimo od ove muke. A stari su mi pričali da je bivalo i gore, pa smo i to uspeli da preživimo, proći će i ovo - veli Radovan.

(Kurir.rs / Z. Š. / Foto: Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track