U KRAGUJEVCU SPREMNO 1.500 KREVETA ZA BOLESNE OD KORONE: Ispražnjeni studentski i učenički domovi
Foto: Zorana Jevtić

preventiva

U KRAGUJEVCU SPREMNO 1.500 KREVETA ZA BOLESNE OD KORONE: Ispražnjeni studentski i učenički domovi

Srbija -

Domovi za studente i učenike, sa oko 1.500 kreveta, spremni su da se, po potrebi, koriste za smeštaj potencijalno obolelih od korona virusa, rekao je agenciji Beta član gradskog Kriznog štaba, Nikola Ribarić.

On je rekao da su studentski i učenički domovi ispražnjeni po proglašenju vanrednog stanja u Srbiji.

"Kapaciteti su slobodni, sobe su tople, a kreveti čisti, te ćemo objekte učeničkog i studentskog standarda predložiti za smeštaj potencijalno obolelih od koronavirusa. Odluku o tome donećemo kada nam država pošalje konkretne preporuke u vezi sa tim", rekao je Ribarić.

To su paviljoni Studentskog doma, Učenički dom "Artem" i Domu u Medicinskoj školi. U poslednjih 48 časova u Kragujevcu nije bilo novih potvrdjenih slučajeva obolelih od Covid-19. U Institutu za zaštitu zdravlja u Kragujevcu Beti je rečeno da se očekuju rezultati analize devet uzoraka poslatih ;beogradskom Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

Po podacima Instituta do sada je testirano 47 uzoraka i tri su bila pozitivna na korona virus: dva iz okoline Arandjelovca i jedan iz Rekovca. Po saopštenju sa jučerašnje konferenciji za novinare u Beogradu, u KC Kragujevac je devetoro, dvoje na respiratoru.

Portal Morava.info je danas objavio da su sinoć u Kragujevac dovedeni oboleli od korona virusa iz Lučana i Ivanjice, koji su bili na Infektivnom odeljenju Bolnice u Čačku. Njihovo zdravstveno stanje se pogoršalo, zbog čega im je neophodan respirator. To su muškarci od 44 i 60 godina, obojica hronični bolesnici.

Kragujevački Klinički centar ni danas, kao ni prethodnih dana, nije davao zvanične informacije medijima o broju i stanju obolelih.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track