Najnovije vesti

U IZOLACIJI SKORO SVI LEKARI INTERNOG ODELJENJA LESKOVAČKE BOLNICE: Sumnja se da je jedan kolega zaražen korona virusom
Foto: Profimedia

teška situacija

U IZOLACIJI SKORO SVI LEKARI INTERNOG ODELJENJA LESKOVAČKE BOLNICE: Sumnja se da je jedan kolega zaražen korona virusom

Srbija

Gotovo svi lekari sa Internog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu su u kućnoj izolaciji od utorka uveče, zbog sumnje da je njihov kolega zaražen korona virusom, saznaje agencija Beta. Agenciji Beta je potvrdjeno da je u kućnoj izolaciji oko 20, od ukupno 23 lekara i nekoliko medicinskih sestara.

Bris tog lekara poslat je na testiranje i sutra se očekuju ;rezultati, a njegove kolege su optimisti jer, kako navode, od simptoma, karakterističnih ;za taj virus, on je imao samo dva dana temperaturu, bez suvog kašlja i otežanog disanja.

"Ukoliko je rezultat negativan, svi se vraćamo na posao, ukoliko je pozitivan svi ćemo biti testirani i biti u izolaciji", kazao je izvor agencije ;Beta.

Lekar koji je u izolaciji vratio se sa Malte 9. marta, a narednog jutra prisustvovao je kolegijumu na Internom odeljenju.

"Sreća je što nije bio u dodiru s pacijentima jer ovih dana ;imamo samo tri pacijenta na odeljenju. Više smo nego sigurni da on nije sa njima ;dolazio u kontakt", kazao je agenciji Beta sagovornik.

Trenutno su na Internom odeljenju leskovačke bolnice samo tri lekara i medicinske sestre, ali Koronarna jedinica, gde se primaju najteži pacijenti, radi normalno i nije zatvorena, budući da taj lekar nije imao dodir s tim delom deljenja.

"Ukoliko bude bio pozitivan bićemo u problemu, ali ćemo ipak uspeti da se organizujemo tako što ćemo pozvati druge lekare na ispomoć samo u slučaju većeg priliva pacijenata, ili ćemo ih slati direktno u Niš", naveo je izvor.

U Leskovcu je registrovan jedan čovek zaražen korona virusom i smešten je u Kliničkom centru Niš, a za još troje ljudi se danas očekuju rezultati testiranja.

U Jablaničkom okrugu je 924 povratnika iz inostranstva u kućnoj izolaciji, a prema tvrdnjama Zavoda za javno zdravlje niko od njih nije zaražen.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...