Najnovije vesti

BORBA PROTIV KORONE U VALJEVU: Vojska od danas obezbeđuje bolnicu i dezinfikuje ulice
Ilustracija, Foto: Slađana Stevanović

podrška

BORBA PROTIV KORONE U VALJEVU: Vojska od danas obezbeđuje bolnicu i dezinfikuje ulice

Srbija

VALJEVO, - Snage Vojske Srbije pružaju pojačanu podršku na suzbijanju COVID-19 u Valjevu gde pored obezbeđenja Zdravstvenog centra od danas vrše i dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vreme zabrane kretanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Valjevo je jedno od žarišta ove zarazne bolesti, a pripadnici Vojske Srbije kontrolišu ulaske i izlaske, i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Od danas snage Vojske Srbije vršiće dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u Valjevu u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima, navodi se u saopštenju i dodaje da će prioriteti biti prilazi domu zdravlja, opštoj bolnici i ambulantama..

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandar Jovanović Cile

"Vojska Srbije će nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama, zdravstvenom sistemu i drugim državnim organima, i spremna je za realizaciju zadataka na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19", saopštilo je Ministarstvo.

Vojska, navodi se, ove aktivnosti preduzima po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenju načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...