JOŠ JEDNA PRESUDA ZBOG KRŠENJA SAMOIZOLACIJE: 2 i po godine zatvora za muškarca iz Žabara
Foto: Zorana Jevtić

došao iz inostranstva

JOŠ JEDNA PRESUDA ZBOG KRŠENJA SAMOIZOLACIJE: 2 i po godine zatvora za muškarca iz Žabara

Srbija -

Osnovni sud u Požarevcu izrekao je danas još jednu osuđujuću presudu, kojom je okrivljenog iz mesta Žabari osudio na dve i po godine zatvora jer je po povratku iz inostranstva, prekrišio meru obavezne samoizolacije.

foto: AMG

Sud mu je takođe danas produžio pritvor do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne, rekla je Tanjugu sudija i portparol suda Dragana Jevremović Todorović i dodala da je ovo prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Suđenje je održano putem skajpa - video vezom između suda i pritvorske jedinice u Požarevcu, tako što su u sudnici bili sudija, tužilac i branilac okrivljenog, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici.

Okrivljeni osuđen zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, jer je prekršio meru obavezne samoizolacije prolikom ulaska u Srbiju 17. marta na graničnom prelazu Horgoš.

Ovo je treća presuda za kršenje mere samoizolacije, a drugom je ranije danas isti ovaj okrviljenog iz okoline Požarevca osudio na dve godine zatvora zbog istog krivičnog dela.

Prva presuda je izrečena ranije je u podne u Dimitrovgradu , a osuđeni je dobio maksimalnu kaznu za to krivično delo od tri godine zatvora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja