GRAD JAGODINA PODELIO DO SADA 3.000 HUMANITARNIH PAKETA: Volonteri uručuju prehrambene i higijenske pakete i maske
Foto: Palma Plus/D.M

GRAD JAGODINA PODELIO DO SADA 3.000 HUMANITARNIH PAKETA: Volonteri uručuju prehrambene i higijenske pakete i maske

Srbija -

Grad Jagodina je u saradnji sa jagodinskim Centrom za socijalni rad nastavio podelu humanitarnih paketa porodicama kojima je pomoć potrebna.

Od početka vanredne situacije u gradu i svim selima podeljeno je oko 3.000 paketa starijim od 65 godina koja žive samI i kojima nema ko da pomogne, kao i socijalno ugroženim licima, odnosno svima iz ovih kategorija koja se jave na telefone 064 8197294,064 8197 295, 062 789003, 062 789086, kako bi im volonteri izvršili dostavu.

Kako je rekla direktorka Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević, akcija će trajati sve dok traje vanredno stanje.

1 / 4 Foto: Palma Plus/D.M

,,Od početka vanredne situacije podelili smo oko 3.000 paketa sugrađanima starijim od 65 godina, koji su sami, kao i bolesnim i socijalno ugroženim licima. Na terenu su naši volonteri koji uručuju prehrambene i higijenske pakete, kao i zaštitne maske za lice. Količina proizvoda u paketima dovoljna je za dvočlanu porodicu za period od nedelju dana.“, istakla je Jakovljević i naglasila da pomoć stiže do svakoga kome je ona potrebna, bez obzira da li živi u gradu ili na selu. Pozivu grada da dostavljaju hranu i higijenske pakete starijim i socijalno ugroženim licima, koje je obezbedio grad Jagodina, odazvalo se preko stotinu volontera, koji su na usluzi građanima na celoj teritoriji grada, razgovaraju sa njima i daju sve neophodne informacije.

Akcija Grada Jagodina i Centra za socijalni rad se nastavlja u nedelju kada će volonteri pomagati svim starijim sugrađanima prilikom kupovine namirnica u vremenu od četiri do sedam. Sva lica starija od 65 godina moći će, besplatno, da sve što pazare prevezu kući, tako što je grad Jagodina za svoje najstarije sugrađane obezbedio taksi vozila , koja ih besplatno prevoze, kao što je bilo i prošle nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja