Najnovije vesti

KAKO JE ĆURPIJA IZBEGLA DA POSTANE MALI BERGAMO: 950 naših iz inostranstva došlo kući pa pravili KOBNE greške
Foto: Aleksandar Jovanović

31 zaražen

KAKO JE ĆURPIJA IZBEGLA DA POSTANE MALI BERGAMO: 950 naših iz inostranstva došlo kući pa pravili KOBNE greške

Srbija

U Ćupriji, koja je označena kao novo zaršte korona virusa, ukupno je 31 osoba potvrđena na COVID-19, u Paraćinu je osam potvrđenih, a u Jagodini, Rekovcu i Svilajncu je po jedna zaražena osoba, kaže predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

On je za TV Prva rekao da je u poslednje vreme u Pomoravski okrug iz inostranstva došlo 950 ljudi, od kojih je veliki broj iz Ćuprije, Svilajnca ili Despotovca.

“Oni su u prethodnom periodu napravili veliki broj kontakata i oni se sada pojavljuju kao pozitivni”, rekao je Erić i kritikovao neodgovorno ponašanje ljudi koji dolaze iz inostranstva.

Najavio je da će Zavod za javno zdravlje Ćuprije raditi analize svih tih konatakata ostvarenih sa zaraženima.

“Sledeće nedelje ćemo sigurno imati veliki porast novozaraženih, ali ćemo locirati sve one koji su zaraženi. Kad ih lociramo, dolaze u bolnicu na infektivno odeljenje, oni koji su u teškom stanju idu u kliničke centre”, rekao je Erić.

Naveo je da su u Ćupriji pre desetak dana, kada je potvrđen prvi slučaj, zatvoreni svi kafići i restorani, a da rade samo prehrambene prodavnice i apoteke.

“Da to nismo uradli, verovatno bi sada Ćuprija bila mali Bergamo”, kaže Erić.

Naveo je da je pre dva dana doneta odluka da vojska čuva opštu bonicu i dom zdravlja u Ćupriji.

Kaže i da je juče obavljena dezinfekcija bolnice, a da će se danas raditi dezinfekcija određenih odeljenja.

Erić je rekao da su za građane na nekoliko punktova obežbeđena dezinfekciona sredstva, kao i za stanovnike sela, da radi kol centra opštine, kao i da volonteri dostavljaju namirnice najstarijim sugrađanima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...