ŽARIŠTE KORONE U ČAČKU JE BOLNICA: Zaraženi hirurg, ortoped i anesteziolog, evo šta kažu lekari VIDEO
Foto: RINA

polovina hospitalizovanih su medicinski radnici

ŽARIŠTE KORONE U ČAČKU JE BOLNICA: Zaraženi hirurg, ortoped i anesteziolog, evo šta kažu lekari VIDEO

Srbija -

Nakon što se u čačanskoj bolnici korona virusom zarazio hirurg, svi zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa njim su poslati u izolaciju, tako da je odeljenje hirurgije reorganizovano i radi u smanjenom obimu, izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Čačku smešteno 15 pacijenata, a polovinu od njih čine upravo zdravstevni radnici jer su pored pomenutog hirurga zaraženi lekari sa odeljenja ortopedije i anesteziologije, ali doktorka iz Zavoda za javno zdravlje u Čačku. Troje od njih sa teškom kliničkom slikom prebačeno je u zdravstvene ustanove u Beograd.

„Većina pacijenata je u stabilnom stanju, mada ova bolest je takva da se situacija menja iz časa u čas, i nakon nekoliko stabilnih dana vrlo lako može doći do komplikacija. Stanje u bolnici trenutno je stabilno, i svi radnici su u maksimalnoj mobilnosti“, kazao je direktor bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović.

Skoro svi zaraženi vezani su za nulti kontakt, odnosno korona virusom inficirani su na proslavi osamnaestog rođendana na kom je prisustvovala gošća iz Nemačke.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track