OVAKO BAKA LJUBICA PREKRAĆUJE VREME U IZOLACIJI: Od stare posteljine sašije dve maske dnevno pa pokloni deci
Foto: Privatna arhiva

lepo

OVAKO BAKA LJUBICA PREKRAĆUJE VREME U IZOLACIJI: Od stare posteljine sašije dve maske dnevno pa pokloni deci

Srbija -

Ljubica (65) iz Dumbova pored Beočina, na Fruškoj gori dane u izolaciji sa suprugom Sinišom (72), prekraćuje i tako što ručno šije zaštitne maske.

- Od stare posteljine šijem po dve maske dnevno, tako mi prođe vreme, a i uradi nešto korisno za decu i unučiće. Isečem posteljinu, iskrojim masku i polako, između kuvanja ručka i brisanja prašine, šijem. Dve dnevno sašijem iglom i koncem, pa lepo operem u mašini na 95 stepeni, da se otkuva, a potom i ispeglam peglom na paru, i sve je dezinfikovano -priča za Kurir Ljubica.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je za dedu i sebe sašila dve, da imaju za svaki slučaj, mada nigde ni ne izlaze iz dvorišta. Zlu ne trebalo, ako mod lekara budu morali.

- Deca nam donose namirnice iz Novog Sada, a kad dođu spuste kese ispred vrata, gde ih na verandi već čeka okačena kesa sa maskama. Najvažnije je da uopšte ne kontaktiramo i poštujemo sve propisane mere, kako ne bismo ugrozili ni sebe, ni druge - naglašava Ljubica i dodaje da joj je drago da i u ovim danima može bar malo da doprinese u borbi protiv epidemije koronavirusa.

(J.S.S. Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track