SAKUPLJAJU NOVAC ZA NAJSIROMAŠNIJE: Evo kako u Prokuplju pomažu sugrađanima
Foto: Twitter video printscreen

DIVNA AKCIJA

SAKUPLJAJU NOVAC ZA NAJSIROMAŠNIJE: Evo kako u Prokuplju pomažu sugrađanima

Srbija -

PROKUPLJE – Građani Prokuplja rešili su da pomognu svojim sugrađanima koji nemaju para da kupe osnovne životne namernice, tako što je neformalna grupa sklopila dogovor sa lancem trgovinskih radnji da se otvori bonitetna kartica na kojoj se sakuplja novac. Od tih para, siromašnim građanima se kupuju i nose namernice.

"Te bonitetne kartice svi imaju koji kupuju u ovim prodavnicama, a sada je otvorena posebna, pa svako ko želi umesto da račun registruje na svojoj, može na ovoj posebnoj. Tako će deo novca da se sliva na taj račun i onda će se kupovati namernice za najsiromašnije, koje će nositi mladi koji su se ranije samoorganizovali i već obilaze najstarije same građane i kupuju im namernice", kazala je Dragana Petrović, koja pripada ovoj grupi.

foto: Kurir/B.R.

Ona dodaje da se vest o tome brzo proširila id a je naišla na odličan odziv građana.

"Zato molim sve koji kupuju u ovim prodavnicama da umesto svoje bonitene kartice, koju obično pokazuju, naglase kasirkama da se ti računi registruju na kartici čiji je broj 102179 i tako svi zajedno pomognemo onima koji nemaju novca za osnoven namernice", dodala je ona.

Pored građana koji su se nesebično samoorganizovali, svakodnevno volonteri Crvenog krsta pomažu socijalnougroženima, kao i svima onima koji se jave kol centru Crvenog krsta Prokuplje.

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track