2 ZARAŽENA SA KOSOVA PREBAČENA U KC NIŠ: Pokretni su, stanje im je stabilno!
Foto: Kurir/Z.Š.

očekuje se porast zaraženih na severu kim

2 ZARAŽENA SA KOSOVA PREBAČENA U KC NIŠ: Pokretni su, stanje im je stabilno!

Srbija -

Dve osobe sa severa Kosova od 43 i 47 godina, iz Severne Mitrovice odnosno Leposavića, zaraženi su koronavirusom i njihovo opšte stanje je dobro ali su transportovani na dalje lečenje u KBC u Nišu.

“Oni su posle dobijenih pozitivnih rezultata sa "Torlaka" poslati u referentnu ustanovu u KC Niš. Ovde su stacionirani zbog visoke temperature i upale pluća i njihovo zdravstveno stanje je bilo stabilno i bili su pokretni”, rekao je direktor KBC dr Milan Ivanović.

Epidemiolog dr Saša Antonijević izjavio je na konferenciji za novinare da su preduzeli interventne mere i da se kontaktiraju sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim pacijentima.

“Do sada nam je bila malo relaksiranija situacija, bar smo mi tako mislili, jer nismo imali pozitivnih pacijenata, sada se situacija promenila, imamo prve registrovane slučajeve, tako da u narednim danima očekujemo da će taj broj registrovanih slučajeva rasti iz dana u dan kako budemo istraživali kontakte i taj broj će sigurno rasti narednih dana”, rekao je Antonijević.

On je apelovao na građane da ne paniče ali da se svi pridržavaju mera koje su propisane, a koje se tiču kućne izolozacije i održavanja higijene.

Antonijević je kazao da ima indicija da je sve počelo sa jednog okupljanja (svadbe), da se jedna pacijentkinja iz Kragujevca koja je pozitivna dovodi u vezu sa jednim od prvih slučajeva zaraze na severu Kosova.

Na severu Kosova je mera izolacije naložena za oko 100 osoba.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track