KOMUNALNA MILICIJA U VRANJU OBILAZI GRAD: Molimo vas da poštujete mere VIDEO
Foto: Kurir/T.S.

upozoravaju građane preko megafona

KOMUNALNA MILICIJA U VRANJU OBILAZI GRAD: Molimo vas da poštujete mere VIDEO

Srbija -

Patrole Komunalne milicija u Vranju već nekoliko dana obilaze grad i proveravaju da li građani poštuju mera zaštite od koronavirusa koje je propisala Vlada Srbije.

Preko megafona iz službenog vozila koje se kreće vranjskim ulicama, upozoravaju građane na neophodnost poštovanja propisanih mera. Insistira se na strogom poštovanju mere o odstojanju između građana od dva metra, nošenju zaštitnih maski i rukavica. Ukoliko se ove instrukcije ne budu poštovale najavljuje se i moguće kažnjavanje građana.

- Ovo je dobronamerno sa naše strane kako bi sprečili širenje koronavirusa i zaštitili naše građane. Jednostavno ovo je molba da građani budu odgovorni prema sebi, ali i prema drugima u ovoj situaciji - kaže za Kurir Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije u Vranju.

Prema njegovim rečima akcija se nastavlja i dalje dok bude bilo potrebno, a patrole Komunalne policije obilaze i izletišta nadomak grada.

Vlada Srbije je propisala da distanca između osoba u redovima mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica. Vlasnici objekata čije usluge koriste građani u obavezi su da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu istovremeno da u njemu borave.

Ovom odlukom izuzeti su oni koji zbog radne obaveze i specifičnog načina organizacije rada objektivno ne mogu primeniti ovu meru.

Komunalna policija u Vranju, prema rečima nadležnih jedina je u centralnoj Srbiji sa službenim vozilima koja poseduju i megafon.

(Kurir.rs/T.S./ Vranje News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track