KRUŠEVAC BROJI 27 ZARAŽENIH: Svakodnevno se peru i dezinfikuju sve ulice, spremljeni i paketi pomoći za penzionere
Foto: Kurir/Ž.M.

mere grada

KRUŠEVAC BROJI 27 ZARAŽENIH: Svakodnevno se peru i dezinfikuju sve ulice, spremljeni i paketi pomoći za penzionere

Srbija -

KRUŠEVAC - U Kruševcu je danas Jasmina Palurović, gradonačelnica i komandant Štaba za vanredne situacije izjavila da je do 30. marta evidentiranio 27 slučajeva pozitivnih na virus kovid 19.

Kruševac se prema broju pozitivnih slučajeva korona virusa nalazi na šestom mestu u Srbiji, posle Beograda, Niša, Valjeva, Ćuprije i Kragujevca.

U cilju smanjenja posledica epidemije Grad preduzima sve mere, pre svega na održavanju higijene u gradu. Svakodnevno se peru i dezinfikuju sve ulice na gradskom i seoskom području. Grad Kruševac je kupio mašinu za proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum-hipohlorit koji je raspoređen na 200 lokacija na teritoriji grada, gde građani besplatno mogu preuzeti količine potrebne za domaćinstvo dnevnom nivou.

Sredstvo se može koristiti za dezinfikovanje ruku, radnih površina i podova. Osim za Kruševac, ovo sredstvo je obezbeđeno i za druge gradove u okolini, kaže Jasmina Palurović.

foto: Kurir/Ž.M.

Grad Kruševac je za sve penzionere na svojoj teritoriji obezbedio pakete pomoći koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu - 1kg brašna, 1 kockica kvasca, 1 prašak za pranje - 2 kg, 1 podoper, 1 sredstvo za stakla, 1 dezinfekciono sredstvo, 1 alkohol, 1 zaštitna maska, 100 gr. kafe i list u kojem se nalaze svi važni telefoni na koje sugrađani mogu da dobiju sve informacije tokom vanrednog stanja.

(Kurir.rs/Tekst I foto: Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja