NAJLEPŠA SLIKA IZ SRBIJE U TEŠKA VREMENA: Ljubivoja ne brine korona, gde on živi nema žive duše! Druguje samo sa ovcama
Foto: RINA

ojagnjile 80 jagnjića

NAJLEPŠA SLIKA IZ SRBIJE U TEŠKA VREMENA: Ljubivoja ne brine korona, gde on živi nema žive duše! Druguje samo sa ovcama

Srbija -

GORNJI DUBAC - Ljubivoje Milinković (67) u doba kad korona virus hara svetom i Srbijom ne brine toliko za sebe, jer kako kaže, u dragačevskom selu Gornji Dubac ni sa kim se i ne vidi. Međutim, ovaj domaćin ipak brine brigu ali o svom stadu koje je ove zime postalo još bogatije.

„Neki kažu da je to najveće stado u Dragačevu. Početak ove godine za mene je bio više nego berićetan jer sam dobio čak 80 jagnjića. Čak 17 ovaca se dvojčilo, a sjagnjenih imam još 30“, kaže Ljubivoje za RINU.

foto: RINA

Sam se stara o svom velikom stadu koje još ne može da koristi blagodeti prirode i gorske trave.

„Možda će, koliko sutra, pasti novi sneg, a stado za sad hranim senom nabavljenim u Sjenici, ili u dragačevskom selu Grab. Bogu hvala, stado mi je zdravo i jedva čekamo da gora olista i trava krene“, priča ovaj stočar.

Ljubivoje živi sam u najjužnijem selu Dragačeva, sam i gleda svoje brave i nada se da će uskoro, svi zajedno dočekati bolje dane na prostoru gde drugih kuća, skoro, nema na puškomet.

foto: RINA

„Slabo mi ko dolazi, ali se nadam da ćemo se izboriti“, pozitivan je i pored svih problema Dragačevac.

Milinković, inače, živi za svoje stado i samo od njega, jer i pored svojih 67 leta nije stekao penziju zbog nekih problema sa matičnim brojem. Ali se bori i veruje u boljitak.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track