TUGA U ĆUPRIJI: Krizni štab javio da je preminuo lekar ćuprijske bolnice zaražen koronavirusom KBC ZVEZDARA TO DEMANTUJE
Ilustracija, Foto: Screenshot

strašno

TUGA U ĆUPRIJI: Krizni štab javio da je preminuo lekar ćuprijske bolnice zaražen koronavirusom KBC ZVEZDARA TO DEMANTUJE

Srbija -

ČUPRIJA, - Lekar G.I. iz Paraćina, zaražen korona virusom, koji je radio u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je u KBC Zvezdara, potvrdio je Štab za vanredne situacije u Paraćinu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandar Jovanović

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić je izjavio da je kod 9 zdravstvenih radnika ove bolnice potvrđen korona virus. Od toga su tri lekara na lečenju u KBC Dragiša Mišović i KBC Zemun, jedan lekar je u kućnoj izolaciji, dvoje tehničara je na lečenju u Beogradu, a ostali tehničari su na kućnom lečenju uz redovne kontrole infektologa.

"Svima koji su imali kontakt sa obolelima su uzeti biološki uzorci. Juče smo uzeli 26 uzoraka i sada čekamo te rezultate. Oni trenutno nemaju nikakve zdravstvene tegobe", rekao je Gajić za TV Pomoravlje iz Ćuprije.

Prema rečima Gajića, većina inficiranih lekara je u epidemiološkoj anketi dala informaciju da je kontakt sa obolelima imala van bolnice. Ćuprijska bolnica, od početka epidemije, u prijemnoj službi ima dve jedinice. Jednu za respiratorne infekcije sa povišenom temperaturom gde se nalazi jedinica za intenzivnu negu sa pet kreveta, pet monitora i dva respiratora. I drugu, koja je fizički odvojena od prve, za pacijente sa somatskim stanjima, kao što su bol u grudima, glavobolje, povišen pritisak, šlogovi, povrede.

Bolnica je za smeštaj obolelih od korona virusa opredelila 100 postelja na infektivnom, kožnom, grudnom odeljenju i centru za rehabilitaciju i endokrinologiju.

"Trenutno u ćuprijskoj bolnici imamo 61 pacijenta koji je na lečenju pod sumnjom na Kovid 19. Uzeta su 42 uzorka, čekamo njihove rezultate i onda ih upućemo na tercijalni nivo pošto je takva instrukcija Ministarstva zdravlja", kazao je direktor ćuprijske bolnice. On navodi da je u dvokrevetnoj sobi po jedan pacijent do dokazivanja pozitivnosti, a u većim sobama po dvoje koji su udaljeni najmanje dva metra uz primenu zaštitne opreme.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Bolnica u Ćupriji je jedina u Pomoravskom okrugu koja ima infektivno odeljenje. Svi pacijenti iz Paraćina, Jagodine, Svilajnca, Rekovca i Despotovca su poslati ovde, a od početka epidemije kroz ovu bolnicu je prošlo 135 pacijenata", kazao je Gajić.

Zavod za javno zdravlje u Ćupriji, jedina referentna ustanova za uzimanje uzorka od potencijalno zaraženih korona virusom u tom kraju, do sada je uzeo više od 200 uzoraka.

KBC Zvezdara demantuje da je lekar iz Ćuprije preminuo u toj ustanovi

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" demantovao je navode da je lekar G.I. iz Ćuprije zaražen korona virusom preminuo u toj ustanovi, kako je Štab za vanredne situacije u Paraćinu ranije saopštio.Iz tog KBC-a je agenciju Beta rečeno da se preminuli lekar nije ni lečio niti preminuo u "Zvezdari".

Ranije danas Štab za vanredne situacije u Paraćinu je novinarima potvrdio da je lekar zaražen korona virusom, koji je radio u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je u KBC "Zvezdara".

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić je izjavio da je kod 9 zdravstvenih radnika ove bolnice potvrdjen korona virus.

Od toga su tri lekara na lečenju u KBC Dragiša Mišović i KBC Zemun, jedan lekar je u kućnoj izolaciji, dvoje tehničara je na lečenju u Beogradu, a ostali tehničari su na kućnom lečenju uz redovne kontrole infektologa.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track