KC VOJVODINE OGORČEN ZBOG PISANJA JEDNOG INTERNET PORTALA: Zbog uznemiravanja javnosti obavešteni tužilaštvo i policija
Ilustracija, Foto: Slađana Stojanović

saopštenje

KC VOJVODINE OGORČEN ZBOG PISANJA JEDNOG INTERNET PORTALA: Zbog uznemiravanja javnosti obavešteni tužilaštvo i policija

Srbija -

Klinički centar Vojvodine izražava ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja o radu ove ustanove, u članku objavljenom na jednom internet portalu.

"Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu (na jednom portalu (Nova S) pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“ neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme. Zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda, Klinički centar Vojvodine o svemu ovome je obavestio nadležno tužilaštvo i policiju", stoji u saopštenju PR službe KCV.

Kako dalje navode, "ovo je prilika da apelujemo na sve predstavnike medija o značaju objektivnog i tačnog izveštavanja, posebno u vanrednoj situaciji, kada se suočavamo sa epidemijom virusa korona jer su, kao i zdravstveni radnici na istom zadatku- zdravstveni radnici da se bave lečenjem, a novinari istinito da izveštavaju, jer nam je zajedničko briga o građanima.

Neophodno je da predstavnici medija, naročito u ovakvim situacijama preuzmu visok nivo socijalne i profesionalne odgovornosti", kažu u PR službi KC Vojvodine.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track