TAJNA SRPSKOG GRADIĆA BEZ IJEDNOG SLUČAJA KORONE: Odolevaju, a pored samog žarišta su!
Foto: rina.rs

za sada bez slučaja

TAJNA SRPSKOG GRADIĆA BEZ IJEDNOG SLUČAJA KORONE: Odolevaju, a pored samog žarišta su!

Srbija -

U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano više od 1.000 osoba, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 slučajeva, a Valjevo je takođe jedno od žarišta, međutim, opština Kosjerić koja se nalazi na pola puta između Valjeva i Užica i dalje nema nijednog zaraženog!

Ovo mesto uspešno odoleva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferera Erbonjone, koji iako se nalazi u srcu Lomboradije, nema nijedan potvrđen slučaj zaraze.

1 / 4 Foto: rina.rs

- Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se retko ko može videti, i ako izađu nose maske i rukavice. Za sve vreme trajanja policijskog časa nije evidentirano nijedno kršenje, niti je napisina nijedna prijava. Prema preporukama ZZJZ vršimo dezinfekciju javnih površina i stambenih zgrada hipohloridom - izjavio je za RINU, Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

Prema njegovim rečima, u samoizolaciji trenutno se nalazi 56 osoba, jer su se vratile sa putovanja i policija ih proverava tri puta dnevno, za sada su postojala samo tri sumnjiva slučaja i kod njih je rezultat testa bio negativan.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track