KRALJEVAČKE ŠTEPALICE U BORBI PROTIV KORONE: Šiju maske za sugrađane i dele ih besplatno, a za materijal se same snalaze
Foto: Profimedia

humanost na delu

KRALJEVAČKE ŠTEPALICE U BORBI PROTIV KORONE: Šiju maske za sugrađane i dele ih besplatno, a za materijal se same snalaze

Srbija -

Kraljevčanke Bojana Babić, Ivana Sarić, Slavojka Ninkov i Marija Dragićević Vujadinović, koje su građani Kraljeva prozvali "kraljevačke štepalice", od uvođenja vanrednog stanja svojim sugrađanima šiju i poklanjaju zaštitne maske snalazeći se da materijal nabave na razne načine.

Gradonačelinik Kraljeva Predrag Terzić, sa članovima Štaba za vanredne situacije, posetio je te četiri Kraljevčanke i zahvaljujući jednom lokalnom preduzeću za proizvodnju i trgovinu tekstilnim proizvodima, uručio im pomoć u vidu dva puta po 25 metara dve vrste materijala.

"Grad je odlučio da donira materijal kako bi one nastavile nesmetano da prave maske za sve naše sugrađane", kazao je Terzić, preneto je na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva. Istakao je da su te četiri žene heroji i dodao da one šalju pravu poruku - da svako od nas može malim doprinosom da pomogne konačnoj pobedi.

Bojana Babić kazala je da su sa početkom uvođenja mera na suzbijanju virusa korona i policijskog časa došle na ideju da vreme kod kuće korisno provode pomažući sugrađanima.

"Došle smo na ideju da počnemo da šijemo maske. To je u početku bio mali broj, kasnije smo imale porudžbine koje su se neverovatnom brzinom uvećale. Počele smo da šijemo sve više, da uvodimo još štepalica u našu ekipu", kazala je Babić.

Dodaje da su materijal dobijale od sugrađana, ali da su te količine bile male kako bi zadovoljile sve potrebe.

"Kraljevačke štepalice", kako kažu, maske su već donirale zdravstvenim ustanovama u Kraljevu, a među njima ima i maski za najmlađe, odnosno za one do pet i starije od pet godina, koje su upakovane uz poruku "Ostani zdrav".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track