OSTANI KOD KUĆE, BUDI HEROJ - poručili svojim Somborcima Raša Bukvić i Slaven Došlo i nisu bili jedini (VIDEO)
Foto: Promo

OSTANI KOD KUĆE, BUDI HEROJ - poručili svojim Somborcima Raša Bukvić i Slaven Došlo i nisu bili jedini (VIDEO)

Srbija -

Strpljenje i odgovornost ključ su brzog izlaska iz situacije koja nas je sve zadesila. Iako nam svima teško padaju mere koje su donete tokom vanrednog stanja, zarad opšteg dobra neophodno je da ih se pridržavamo. Svi nekad klonemo duhom, te svaka podrška dobro dođe, a naročito ako, osim od stručnjaka, stigne i od naših idola, velikih i poznatih umetnika.

Sombor, odavno prepoznat i priznat kao grad kulture, izrodio je mnoga velika imena u svetu umetnosti, kako u dalekoj prošlosti, tako i danas. Među najpoznatijim glumcima, a koji dolaze iz Sombora, svakako je Radivoje Raša Bukvić. Ovaj Somborac, osim u Srbiji, izgradio je uspešnu karijeru u Evropi i Holivudu, a u ovim teškim danima za sve nas priključio se apelima poznatih, te svojim Somborcima poručio da izdrže.

Ovo je idealan trenutak za promišljanje, za postavljanje nekih novih ciljeva, za rad na sebi i za neku vrstu reorganizacije u momentu kada ova korona stane. Želim vam svima da izdržite. Ostanite kod kuće. Budite uz vaše najmilije i izdržite. Nismo sami, rekao je Bukvić.

Link: https://www.instagram.com/p/B-gl8C6AphS/?igshid=1u1g0gobis0ux

Slaven Došlo i Vanja Nenadić, izuzetno popularni glumci u Srbiji, takođe dolaze iz Sombora. Iako mladi, podrškom koju su pružili svojim sugrađanima, pokazali su sopstvenu odgovornost i brigu za druge.

- Stalno pričamo kako nemamo vremena za određene stvari. Evo, sada konačno imamo to vreme i treba da ga iskoristimo za stvari koje nas čine srećnima, za druženje sa porodicom, za učenje nekog novog hobija ili bilo šta drugo što vam već padne na pamet. Zbog toga, ostani kod kuće, budi heroj, poručio je Slaven Došlo.

Njegova koleginica, Vanja Nenadić, naglasila je da nije teško ostati kod kuće, jer je to jedino sredstvo kojim možemo da se izborimo sa nečim sa čim se ceo svet bori.

- Ostani kod kuće. To više nije ni molba, ni pitanje naše dobre volje. To je jedino sredstvo da se izborimo sa nečim sa čim se bori čitav svet. Danas biti hrabar znači ostati kod kuće, a to i nije baš mnogo, pogotovo kada znaš da time ne spasavaš samo sebe već i živote mnogih drugih ljudi. Iskoristimo ovo vreme da, pored knjiga i filmova, malo preispitamo neke svoje odluke, vidimo ko smo, gde smo, kuda smo krenuli, gde smo stigli, preispitamo neke greške i ispravimo ih, rekla je Vanja Nenadić i dodala:

- Vreme je da se prisetimo šta to znači strpljenje, šta to znači solidarnost i šta to znači empatija. Čini mi se da smo to malo i zaboravili. Budimo hrabri, budimo odgovorni, ostanimo kod kuće, poručila je mlada glumica iz Sombora.

https://www.facebook.com/somborjeotvoren/videos/224558408690806/

Iako je Valjevac koji živi u Beogradu, Milan Đurđević, frontmen ,,Nevernih beba’’, takođe je pružio podršku Somborcima.

- Dragi moji Somborci, želim da znate da smo zajedno u svemu ovome. Budite strpljivi, budite pametni, vodite računa jedni o drugima. Budite pažljivi prema sebi i prema ljudima sa kojima delite život. Nadam se da se uskoro vidimo na nekoj od bina u Somboru. Jedva čekam da podelimo ljubav, optimizam i muziku. Budite hrabri, izdržite! Zajedno smo u ovome, poručio je Milan Somborcima.

https://www.facebook.com/somborjeotvoren/videos/205844000733900/

Inače, bend ,,Neverne bebe’’ upravo vreme izolacije koristi na najkreativniji mogući način, a to je priprema osmog studijskog albuma. Vanredno stanje u zemlji dalo im je ideju da u kućnim uslovima snime spot za pesmu ,,Vodi me odavde’’, a koja je, iako snimljena prošle godine, sada dobila sasvim novo značenje. Interesantno je to što su članovi benda u spotu pokazali deo svoje intime i u njemu se prvi put pojavljuju njihova deca, čime su akcenat stavili na važnost porodice i bezuslovne ljubavi kao jedine planetarno važne ideje.

1 / 4 Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track