PODELA PAKETA ZA NAJUGROŽENIJE LOZNIČANE: volonteri pomažu na terenu
Foto: Gradski sstab

vanredno stanje zbog korone

PODELA PAKETA ZA NAJUGROŽENIJE LOZNIČANE: volonteri pomažu na terenu

Srbija -

Gradski štab za vanredne situacije u Loznici danas je počeo raspodelu paketa koji će iz distributivnog centra u UFK ‘’Lagator’’ biti dostavljani na kućne adrese najugroženih lica na teritoriji Loznice.

Prema rečima komandanta Štaba i gradonačelnika Vidoja Petrovića, raspodela paketa biće obavljena na osnovu spiskova i preporuka Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, a dobiće ih i penzioneri sa najnižim primanjima.

- Planiramo podelu oko pet hiljada paketa za koje je gradski budžet obezbedio dve trećine, a loznički privrednici jednu trećinu sredstava. Loznica ima trenutno 159 volontera i uključićemo maksimalan broj kako bismo u što kraćem vremenu obavili podelu paketa, a do svakoga kome je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija oni će doći. Nastojimo da što više pomognemo našim sugrađanima pa smo prvih dana vanrednog stanja otvorili pozivni centar koji ima deset linija, a otvorili smo i telefonske linije za psihološko i pedagoško savetovalište. Naši volonteri, sa vidnim obeležjima Gradskog štaba, odnose životne namirnice, lekove i slično, osobama starijim od 65 godina kao i onima koji su u samouzolaciji, trenutno ih je 3.711, prema evidenciji lozničke policije, nastojeći da svakome izađu u susret. Na terenu je i sedam stručno-operativnih timova koji pokrivaju svih 56 mesnih zajednica, prate stanje i sprovođenje mera koje je naložila država – kaže Petrović, prvi čovek grada u kome nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom kovid-19.

foto: Gradski sstab

On ocenjuje i da je u Loznici zdravstvo dobro organizovano, formiran je trijažni centar na osnovu propisanih mera Vlade Srbije, a grad je preduzeo sve što je u njegovoj mogućnosti i u skladu sa merama države.

- Najvažnije je da budemo odgovorni, disciplinovani i da na delu pokažemo humanost. Kroz ovo vreme samo disciplinovanost može da nas provede sa što manje štetnih posledica, a poštujući mere države, čuvajući svoje zdravlje istovremeno čuvamo i druge. Inače, imamo i sve bolju podršku građana iz dana u dan – kazao je komandant Gradskog štaba.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track