PRVI SLUČAJ KORONE U LOZNICI: Utvrđuje se sa kojim je licima zaražena osoba bila u kontaktu
Ilustracija, Foto: Tihomir Ilić

Zavod za javno zdravlje Šabac

PRVI SLUČAJ KORONE U LOZNICI: Utvrđuje se sa kojim je licima zaražena osoba bila u kontaktu

Srbija -

LOZNICA – Loznica od danas nije više u grupi gradova u kojima nema koronavirusa. Prema informaciji koju je na svojoj Fejsbuk stranici danas posle podne objavio Zavod za javno zdravlje u Šapcu u Mačvanskom okrugu registrovana su tri potvrđena slučaja kovid -19, jedan u Loznici i dva u Šapcu.

Pošto su registrovani prvi slučajevi kovid – 19 virusa u našem okrugu, molimo vas da poštujete sva uputstva koja nam saopšte naši lekari i poštujete odluke države, navode iz Zavoda uz molbu građanima da ostanu u svojim kućama.

Informaciju da je registrovan prvi slučaj zaraze virusom korona kod osobe sa teritorije Loznice potvrdio je komandant lozničkog Štaba za vanredne situacije Vidoje Petrović. Odmah se oglasio i Štab koji saopštava da su Zavod za javno zdravlje iz Šapca, Policijska uprava Šabac, Policijska stanica Loznica i Opšta bolnica u Loznici ‘’preduzeli sve potrebne mere i utvrdili sa kojim licima je zaražena osoba bila u kontaktu tako da su svi u samoizolaciji i dalje će se podstupati u skladu sa protokolom o lečenju osoba sa virusom kovid - 19’’.

Inače, Loznica se od početka epidemije nalazi u vrhu liste gradova sa najviše ljudi u samoizolaciji. Prema poslednjim podacima na sajtu covid19.data.gov.rs u Srbiji je u samoizolaciji 75.197 ljudi, najviše ih je u Beogradu 15.980, sledi Novi Sad sa 3.860 dok je treća Loznica sa 3.746 osoba.

(Kurir.rs / T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track