PRVI SLUČAJ ZARAZE U POLICIJSKOJ UPRAVI U ČAČKU: Obolela radnica, čak 780 pod nadzorom
Foto: RINA

12 pacijenata na infektivnom odeljenju

PRVI SLUČAJ ZARAZE U POLICIJSKOJ UPRAVI U ČAČKU: Obolela radnica, čak 780 pod nadzorom

Srbija -

Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka. Na infektivnom odeljenju bolnice trenutno se nalazi 12 pacijenata.

- Pored njih, još jedan pacijent vodi se kao potencijalno infektivan. On je prethodnog dana prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim uslovima mora da bude opserviran na COVID-19 - izjavio je dr Mihailo Luković.

Prvi slučaj inficiranjem korona virusom zabeležen je i u Policijskoj upravi, gde je zaražena jedna radnica.

- Posle pojačnog testiranja kao i vremena koje je proteklo, od danas u Policijskoj upravi pod nadzorom za samoizolaciju je 780 osoba, jer cela služba proći će kroz sve predviđene protivepidemijske mere - rekao je dr Luković.

U Čačku je juče potvrđen i prvi smrtni slučaj, jer je u KC Kragujevac preminuo Zoran Ivanović (48).

- Juče je bio najteži dan za sve nas, jer je virus odneo prvu žrtvu. Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i da ponovo podsetim građane da vode računa jer ova bolest ne bira ni pol, ni godine. Imamo još nekoliko teških slučajeva sa teškom kliničkom slikom, koji su hospitalizovani u Kragujevcu, ali nadamo se najboljem - rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Medicinski radnici koji su bili u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa inficiranim osobama, testirani su i većina njih vratiće se na posao, u najskorijem periodu.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track