DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Zahvalan sam Jagodincima! Ostanite u svojim kućama, sigurno ovo neće dugo!
Foto: Palma Plus/D.M

Predsednik Skupštine grada Jagodine

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Zahvalan sam Jagodincima! Ostanite u svojim kućama, sigurno ovo neće dugo!

Srbija -

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je danas da Jagodina sve čini da spreči širenje korona virusa i pomaže ljudima kako bi ovu situaciju što lakše prebrodili.

Stanovnici Jagodine se striktno pridržavaju policijskog časa, a i Jagodina je prva u Srbiji osnovala kol centar sa pet telefonskih brojeva i počela je s podelom pomoći starijima od 65 godina i slabijeg materijalnig stanja, naveo je je Marković na konferenciji za medije koja je organizovana na otvorenom prostoru ispred Grdskog Centra za socijalni rad.

"Zahvalan sam Jagodincima, što od subote do jutros, dokle je trajala zabrana, nije napravljen ni jedan prekršaj, kada je u pitanju policijski čas", rekao je Marković.

Podeljeno je preko 3.000 paketa građanima a svaki od paketa sadrži 19 artikala, bilo da je prehrana, lična higijena ili kućna hemija, dodao je Marković.

Nastavićemo da pomažemo dok god bude trebalo, kazao je Marković i ocenio da su ekonomaske mere Vlade Srbije od velike pomoći za privrednike, posebno za mala i srednja preduzeća, neće morati da otpuštaju radnike.

1 / 7 Foto: Palma Plus/D.M

On je zahvalio donatorima i sponzorima na pomoći i istakao da je Jagodina jedini grad u Srbiji u kojem radi zelena pijaca i na koju stiže roba iz cele centralne Srbije.

Marković je ocenio da je Srbija na vreme primenila odgovarajuće mere u borbi protiv korona virusa i dodao da imamo i pomoć prijatelja iz Kine i Ruske Federacija, te da očekuje da "sve ovo neće još dugo trajati".

On je poručio građanima da su male šanse da obole ukoliko ostanu u svojim kućama i dodao da on u svom domaćinstvu ima 12 članova.

"Ostanite kod svojih kuća, nađite neku zabavu, zanimaciju, sigurno da ovo neće dugo trajati", zaključio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track