U RASINSKOM OKRUGU 70 ZARAŽENO KORONOM: Na Infektivnu u Kruševcu smešteno 50 pacijenata
Foto: Ž.M.

vanredno stanje zbog korone

U RASINSKOM OKRUGU 70 ZARAŽENO KORONOM: Na Infektivnu u Kruševcu smešteno 50 pacijenata

Srbija -

Prema najnovijim podacima u Rasinskom okrugu je 70 obolelih, od kojih je na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice smešteno 50 pacijenata, Zavod za javno zdravlje u Kruševcu poslao 49 novih uzoraka Veterinarskom institute u Kraljevo, a do sada su preminule tri osobe, jedna u Kruševcu i dve u Varvarinu.

Prema zvaničnoj statistici Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije, broj izolovanih u Kruševcu zaključno sa jučerašnjim danom je 1.125, u Aleksandrovcu 214, Brusu 87, Trsteniku 248, Varvarinu 178, i Ćićevcu 71, što iznosi ukupno 1.923 osobe na području Rasinskog upravnog okruga. Analiza briseva za Rasinski okrug vrši se u Veterinarskom institutu u Kraljevu, čija je laboratorija potpuno opremljena po stručnim standardima za dobijanje pouzdanih rezultata testiranja. To će doprineti da Zavod za javno zdravlje Kruševac može uzimati veći broj uzoraka pacijentima sa teritorije Rasinskog okruga, za koje postoji sumnja da su zaraženi koronavirusom, a i povratni rezultati će stizati brže.

foto: Printscreen

Pored Rasinskog okruga, Institut u Kraljevu će testirati sve dostavljene uzorke za Raški, Rasinski, Šumadijski, Moravički i Zlatiborski okrug. To u velikoj meri olakšava situaciju I smanjuje preopterećenost Instituta Torlak u Beogradu, koji je obavljao analize uzoraka za potrebe Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca.

foto: Kurir

Od petka ujutru do jutros, odnosno za poslednja 72 sata, pripadnici Policijske uprave Kruševac, na teritoriji Rasinskog okruga, intrevenisali su u ukupno 18 slučajeva kršenja zvaničnih propisa i zabrana, donetih za vreme vanrednog stanja.

Uhapšene su dve osobe, koje su napustile svoj stambeni prostor u obaveznoj samoizolaciji, pa će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo.

Zbog kršenja zabrane kretanja u vreme policijskog časa, na području Rasinskog okruga napisane su prekršajne prijave za još 12 lica, a registrovana su i 4 kršenja totalne zabrane napuštanja svog stambenog prostora za lica starija od 65 godina.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track