NOVI PAZAR: Biševac razrešio dužnosti pomoćnika gradonačelnika, politizacija u ovom trenutku je nedopustiva
Foto: Senko Župljanin

čeka se predlog stranke za drugog kandidata

NOVI PAZAR: Biševac razrešio dužnosti pomoćnika gradonačelnika, politizacija u ovom trenutku je nedopustiva

Srbija -

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića.

"Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika", navodi se u saopštenju Biševca.

On je pozvao Stranku demokratske akcije, iz koje dolazi Ašćerić, da predloži drugoga kandidata za tu dužnostovu odgovornu i važnu funkciju Ašćerić je posetu predsednik Aleksandra Vučića Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom.

Gradonačelnik Biševac ističe u odgovor na ovo da je jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za taj grad značila puno.

"Oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene", navodi Biševac.

foto: Printscreen

Svaki pojedinac, ističe on, ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

"Novi Pazar kao i ceo svet preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi", zaključuje Biševac.

(Kuri.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track