Najnovije vesti

PANČEVCI PREDNJAČE U KORONA IDEJAMA: Posle burekomata pred zaključanu pijacu doterali i mesaru na točkovima!
Foto: Tanjug/Vladimir Đoković

sve pijace zatvorene zbog virusa

PANČEVCI PREDNJAČE U KORONA IDEJAMA: Posle burekomata pred zaključanu pijacu doterali i mesaru na točkovima!

Srbija

PANČEVO - Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu zelenu pijacu.

Mesara, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je "meseru na točkovima" koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

foto: Tanjug/Vladimir Đoković

Kamion je u stvari pruređena hladnjača za transport mesa od koje je sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik kaže da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija. Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imali tu vrstu trgovine. Mesada je kupcima u ovo vreme proširila ponudu i na prodaju preko dostave na kućnu adresu.

foto: Tanjug/Vladimir Đoković

Pet šop uz samu pijacu nastavio je prodaju kao i ranije jer su mu izlog i ulaz okrenuti van pijace, a prodavac kaže da je razlika u vrstama kupaca jer sada dolaze samo oni koji su planirali kupovinu a ne kupci prolaznici.

Kapije glavne pančevačke zelene pijace na kojoj je do pre nedelju dana bilo i više stotina prodavaca pijačnim danom a prodavalo se na otvorenom - zatvorene su I zaključene.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja