NE MOGU DA ODOLE SUNCU: Lozničani danas nisu marili za epidemiju, ulice opet oživele
Foto: T.Ilić

opasno

NE MOGU DA ODOLE SUNCU: Lozničani danas nisu marili za epidemiju, ulice opet oživele

Srbija -

LOZNICA - Na svakodnevna upozorenja da se iz kuće ne izlazi bez preke potrebe, izbegavaju druženja, drži fizičko odstojanje, nose maske i rukavice neki uopšte ne haju, ili prosto ne mogu sve to da ispoštuju kada ih proleće mami.

U Loznici je danas (7.4) bio pravi prolećni dan, u 17 sati bilo je 18 stepeni, pa su ulice opet oživele. Nije to gužva kao pre pojave koronavirusa, ali se mogu videti mladi u šetnji, na biciklima, rolerima, a omiljeno mesto za okupljanje im je kod stare crkve, na uzvišenju iznad grada, izdvojeno taman toliko da pruži mirno okruženje za ćaskanje.

foto: T.Ilić

Bilo je u šetnji i kompletnih porodica, očeva i majki sa malom decom, svi bez maski. Stariji koji nemaju zabranu kretanja pre policijskog časa većinom nose maske i rukavice i poštuju propisane mere. Naravno, ima i onih koji ne haju za sve što se priča ubeđeni da nije taj virus ''baš toliko opasan''.

Uglavnom, očigledno je nekima teško da ostanu u zatvorenom kada je ovako lep prolećni dan, ali prva dva, i za sada jedina slučaja, koronavirusa u Loznici opominju da je kovid-19 svratio i u ovaj kraj i da vreba. Praksa je pokazala da zaštićenih nema, napada sve, od beba do starih. Kao što bi rekli u onoj seriji –Mislite o tome.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track