UGOSTITELJ IZ KIKINDE VELIKOG SRCA: Osoblju Infektologije svakog dana nosi ručak
Foto: S.U.

SVET VIŠE NEĆE BITI ISTI

UGOSTITELJ IZ KIKINDE VELIKOG SRCA: Osoblju Infektologije svakog dana nosi ručak

Srbija -

Robert iz Kikinde, vlasnik jednog ugostiteljkog objekta, već skoro mesec dana donosi ručak zdravstvenim radnicima odeljenja Infektologije Opšte bolnice u tom gradu.

Kako kaže za Kurir, to će činiti sve dok "beli mantili i skafanderi" ne pobede nevidljivog neprijatelja:

"Kad se sve ovo završi, lekari i medicinsko osoblje sa Infektologije, a i njihove druge kolege, neka izvole u moj restoran da zajedno proslavimo. Potpuno sam siguran da nakon završetka pandemije, svet više neće biti isti. Verujem da će nas ova situacija naučiti da se okrenemo pravim vrednostima: porodici, prijateljima i čuvanju zdravlja", kaže Robert i dodaje da je dogovoru sa kolegama preduzetnicima došao na ideju na ovako pomogne zdravstvenim radnicima:

"Ovo je nešto najmanje što mogu da učinim za lekare i medicinsko osoblje Infektologije. Aplauz i naše divljenje apsolutno zaslužuju, a eto ja sam odlučio da im se ovako nađem pri ruci. Ništa to nije veliko i značajno, a od srca je", skromno poručuje Robert koji svakog dana, tačno u 11 sati i 30 minuta, donosi pet obroka na ovo odeljenje i dodaje:

"Nije mi teško da nedeljom obezbedim dozvolu za kretanje, samo da bi im odneo obroke. Sad su se već navikli, a prvih dana bili su zbunjeni i prijatno iznenađeni. Nisu izbirljivi, s obzirom da tamo provode 24 sata. Obrok uključuje supu ili čorbu, glavno jelo, prilog i salatu. Petkom se trudim da im dostavim ribu".

foto: S.U.

On objašnjava da je jedno vreme sam finansirao sve troškove, a onda su počeli da mu pomažu kolege preduzetnici.

"Hvala im na tome. I da nije njihove novčane pomoći, nastavio bih sam da doniram ručkove", kaže Robert i dodaje da se značajan broj kikindskih preduzetnika, žena i muškaraca, opredelio da šije maske za osoblje kikindske bolnice.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track