U KRALJEVU NEMA NOVOZARAŽENIH: Otvaraju se apoteke za starije od 65 godina
Foto: J.S.

korona u srbiji

U KRALJEVU NEMA NOVOZARAŽENIH: Otvaraju se apoteke za starije od 65 godina

Srbija -

Epidemološka situacija u Kraljevu je neizmenjena i na teritoriji grada do danas je evidentirano sedam slučajeva zaraze virusom Kovid-19.

- Rezultati 16 uzoraka uzetih 6. aprila su negativni, a očekuju se rezultati za još 22 uzorka, saopštio je u sredu Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, Štab je, između ostalog, usvojio i inicijativu Apotekarske ustanove “Kraljevo” da u cilju zadovoljenja potreba građana starijih od 65 godina, organizuju svoj rad u vremenu kada im je omogućen izlazak.

Tako će u subotu u vremenu od 4 do 7 časova ujutru u Kraljevu raditi devet apoteka: Apoteka Centar (Jug Bogdanova 112), Apoteka Zdravlje (Trg Srpskih ratnika 14), Apoteka Crveni krst (Trg Kralja Petra I Karađorđevića bb), Apoteka Mataruška banja (Žička 21), Apoteka Ribnica (Izletnička 2), Apoteka Dositej (Dimitrija Tucovića 21), Apoteka Ženeva (Karađorđeva 62), Apoteka Higijenski zavod (Vojvode Stepe 16) i Apoteka Čibukovac (Karađorđeva 236A).

Iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo od 5. marta poslato je 118 uzorka na testiranje, od čega je 18 bilo pozitivno na Kovid -19 i to sedam u Kraljevu, osam u Raški i tri u Vrnjačkoj Banji.

Pod epidemiološkim nadzorom na ovom području trenutno se nalazi oko 1.200 građana.

(Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track