BROJNE DONACIJE INSTITUCIJA I POJEDINACA: Humanitarne akcije u Rasinskom okrugu u vreme epidemije
Foto: Kurir/Ž.M.

DOBROTVORI

BROJNE DONACIJE INSTITUCIJA I POJEDINACA: Humanitarne akcije u Rasinskom okrugu u vreme epidemije

Srbija -

U vreme epidemije korona virusa u Rasinskom okruga brojne organizacije, firme i pojedinci uključili su se u veliku akciju humanosti i solidarnosti za potrebe zdravstvenih službi i države Srbije u celini.

Gradski štab za vanredne situacije Kruševac podelio je više od 30.000 paketa za penzionere starije od 65 godina i za socijalno ugrožena lica. U romskom naselju "Marko Orlović" u Kruševcu izvršena je podela socijalnih paketa za najugroženije stanovnike, žitelje. Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca, kaže da je podeljeno oko 200 paketa sa hranom i osnovnim životnim namirnicama i određena količina zaštitnih maski.

Opštinske uprave Aleksandrovca, Brusa, Varvarina, Trstenika i Ćićevca intenzivno rade na pripremi i podeli paketa penzionerima iznad 65 godina starosti i socijalno ugroženim osobama na svojim teritorijama.

Preduzeće "PPT – Namenska" iz Trstenika doniralo je Ministarstvu odbrane 3.000 vizira, a još 2.000 proizvedenih komada u ovoj kompaniji Ambasada Velike Britanije u Beogradu uručila je Vojsci Srbije.

Kompanija Henkel donirala kruševačkoj Opštoj bolnici zaštitnu opremu i sredstva za higijenu I to: 688 kilograma praškastog deterdženta, 676 kilograma tečnog deterdženta za sudove, kao i 2.000 pamučnih zaštitnih maski, a kasnije će biti isporučeno i 500 zaštitnih vizira za medicinske radnike. Inače, oni su podržali I nedavnu akciju Privredne komore Srbije i Grada Beograda za 176 hiljada Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30 hiljada dinara, odnosno više od 185 tona svojih proizvoda.

Kruševačko pozorište je isporučilo prvu količinu maski od 60 komada, koje su sašivene u radionici ovog uglednog teatra. Ova ustanova je započela projekat „Virtuelno pozorište“, u okviru kojeg je započelo emitovanje svojih pozorišnih predstava za odrasle i najmlađe na YU Tube kanalu.

Spremnost za svoju virtuelnu aktivnost preko interneta i društvenih mreža iskazao je i Kulturni centar Kruševca.

Porodica Miljković iz Drenovca kod Paraćina, donirala je više od 7.000 pilića građanima opštine Ćićevac, a novu donaciju planirali su i za Kruševac, koju će naknadno uručiti.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track