ZAŠTITA ULICA I JAVNIH POVRŠINA U VARVARINU: Jedinice ABHO Vojske Srbije izvršile preventivnu dezinfekciju
Foto: Beta/Dragan Gojić

jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane

ZAŠTITA ULICA I JAVNIH POVRŠINA U VARVARINU: Jedinice ABHO Vojske Srbije izvršile preventivnu dezinfekciju

Srbija -

BEOGRAD - Pripadnici jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije (VS) izvršili su danas preventivnu dezinfekciju ulica i javnih površina u Varvarinu u okviru aktivnosti na suzbijanju epidemije korona virusa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, pripadnici jedinica ABHO svakodnevno vrše biološku dezinfekciju ljudi i pokretnih stvari u improvizovanim bolnicama na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair.

"Jedna ekipa svakodnevno je angažovana u Beogradu na dezinfekciji vozila, medicinskoj kontroli lekara iz Kine i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji učestvuju na sprečavanju širenja virusne infekcije Covid–19", stoji u saopštenju. ; ; Navodi se da je više mobilnih ekipa angažovano na preventivnoj dezinfekciji komunikacija i javnih površina za šta koriste vozilo "Automobil cisterna za dekontaminaciju M-78" uz upotrebu natrijum-hipohlorita kao sredstva za dezinfekciju.

"Angažovana je i ekipa na dezinfekciji ulica i javnih površina u Ćupriji, na osnovu zahteva Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i komunikacije od Senjskih rudnika do Vojnog kompleksa 'Pasuljanske livade' i komunikacija u okviru tog kompleksa", piše u saopštenju.

; Dodaje se da jedinice ABHO realizuju zadatke uz maksimalno poštovanje svih opštih mera zaštite s ciljem sprečavanja širenja korona virusa i posebnih mera zaštite prilikom realizacije zadataka dezinfekcije.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track