U OVOJ ZLATIBORSKOJ OPŠTINI KORONA NI DA PRIMIRIŠE: A njihovu tajnu mogli bi svi da primenjuju
Foto: Tamara Trajković

pridržavanje pravila

U OVOJ ZLATIBORSKOJ OPŠTINI KORONA NI DA PRIMIRIŠE: A njihovu tajnu mogli bi svi da primenjuju

Srbija -

Opština Arilje je jedna od dve opštine u Zlatiborskom okrugu u kome još nije potvrđen nijedan slučaj infekcije virusom korona, a prema rečima predsednika opštine Miloša Nedeljkovića, ključ je u strogom pridržavanju svih mera koje donosi Vlada Srbije.

Nedeljković kaže da se uvek apeluje na građane da kretanje svedu na najmanju moguću meru i dodaje da je Arilje bilo među prvim mestima u Srbiji, u kome su, po nastupanju vanrednog stanja, zatvoreni kafići, kao i da se u izolaciji nalazi oko 12 osoba koje su došle iz inostranstva.

Napominje da su se kod tih slučajeva, rezultati testiranja pokazali kao negativni i dodaje da veliki doprinos u ovim nedeljama pruža Crveni krst u Arilju, koji svakodnevno pomaže starijima u dostavi hrane, pića i lekova.

Nedeljković je kazao da je do sada podeljeno više od 300 paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, kao i da je spremno još 100 paketa i dodao da će opština omogućiti da se kupi još 300 paketa za nezbrinute porodice, koji će biti podeljeni u narednim danima.

On je iskazao zahvalnost svim privrednicima Arilja, koji su učestvovali u pravljenju prvih maski u Srbiji i napomenuo da su maske podeljene kako sugrađanima, tako i Opštoj bolnici u Užicu, a u određenom broju su poslate i za Beograd.

Nedeljković naglašava da je i nekoliko firmi pomoglo opremanje Doma zdravlja u Arilju, odnosno da su uz pomoć njih obezbeđena neophodna sredstva za bolje funkcionisanje te zdravstvene ustanove.

Dodaje da je nekoliko prostorija u Domu zdravlja renovirano i sređeno, kao i da ima dovoljno opreme i dezinfekcionih sredstava.

Na nekoliko lokacija u opštini postavljeno je sedam cisterni i ljudi mogu da preuzimaju balone sa sredstvom za dezinfekciju, kaže Nedeljković.

U Zlatiborskom okrugu, jedine dve opštine koje još uvek nisu zabeležile slučajeve infekcije virusom korona su Arilje i Kosjerić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Tamara Trajković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja