TRI NOVA SLUČAJA KORONE U RASINSKOM OKRUGU: Ukupno 91 zaražen, od čega 67 u Kruševcu
Foto: Ž.M.

BLAGI RAST

TRI NOVA SLUČAJA KORONE U RASINSKOM OKRUGU: Ukupno 91 zaražen, od čega 67 u Kruševcu

Srbija -

Epidemija korona virusa u Rasinskom okrugu danas beleži blagi rast, jer je isti registrovan kod 67 osoba u Kruševcu, a 91 lice je ukupno zaraženo u celom Okrugu.

Prema dostupnim podacima od posledica ove bolesti do sada je umrlo osmoro ljudi, od kojih je pet iz Kruševca, a troje iz Varvarina. Najveći broj registrovanih pacijenata, posle Kruševca, upravo je iz Varvarina – 13, a zatim iz Ćićevca 4, Aleksandrovca i Trstenika po tri i iz Brusa jedan.

Na teritoriji Rasinskog okruga od početka epidemije u Srbiji najviše uzoraka za analizu poslato je u Beograd i sada u Veterinarski institute u Kraljevu je iz Kruševca – 205, a ukupan broj iz celog Okruga je 262. Pod nadzorom i u izolaciji je ukupno u Rasinskom okrugu je 1.112 osoba koje su došle iz brojnih zemalja, a pod zdravstvenim nadzorom 337 zbog kontakata sa obolelima.

JKP “Kruševac” stalno dezinfikuje ulice i ustanove, a sutra će na ulazu u Opstu bolnicu Krusevac započeti dezinfekcija od strane ABHO brigade Kruševac. Specijalna bolnica “Ribarska Banja” je otpustila pacijente, osim 3 osobe sa prostora Kosova i Metohije, zbog problema u transportu i priprema se za eventualni prihvat novoobolelih bolesnika od korone virusa.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja