KORONA U KC KRAGUJEVAC: Šestoro zaposlenih pozitivno na virus, dvoje hospitalizovano sa lakšim simptomima
Foto: Kurir

četvoro u kućnoj izolaciji

KORONA U KC KRAGUJEVAC: Šestoro zaposlenih pozitivno na virus, dvoje hospitalizovano sa lakšim simptomima

Srbija -

KRAGUJEVAC - Šestoro zaposlenih u Kliničkom centru u Kragujevcu pozitivno je na korona virus, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno,rekao je direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

On je u večeras, u emisiji Televizije Kragujevac, rekao da je dvoje od njih hospitalizovano ali su sa lakšim simptomima bolesti, dok je četvoro zaraženih u kućnoj izolaciji.

Sazdanović je rekao da se u KC koji ima 2.505 radnika, više od 300 zaposlenih "bavi" na indirektan ili direktan način virusom korona.

U KC Kragujevac je hospitalizovano ukupno 60 pacijenata pozitivnih na korona virus, od čega je 11 je na respiratoru.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir

U protekle tri nedelje bilo je ukupno pet preminulih, čija je prosečna starost bila oko 60 godina, i svi su imali pridružene bolesti - šećerna bolest, srčana slabost, slabost bubrega ili jetre i dr.

U tom periodu bilo je i osam pacijenata koji su kao izlečeni otpušteni kući.

Sazdanović je rekao da Klinički centar Kragujevac ima u dva korona centra 52 mesta za intenzivnu negu pacijenta sa kovidom 19 u natežem stanju.

Obezbeđeno je i 200 mesta za ostale pacijente sa korona virusom u raznim stadijumima bolesti i to u četiri objekta - Infektivna klinika, Klinika za psihijatriju, Klinika za pulmologiju i Klinika za rehabilitaciju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track