U BORU 32 POZITIVNIH NA KORONU: Najviše zaraženih u jednoj instituciji zbog neodgovornog ponašanja
Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

zabrinjavajuće

U BORU 32 POZITIVNIH NA KORONU: Najviše zaraženih u jednoj instituciji zbog neodgovornog ponašanja

Srbija -

BOR - U Boru su 32 osobe pozitivne na korona virus, a u međuvremenu je uzeto još 29 uzoraka za koje se rezultati očekuju u toku dana, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Milikić je rekao i da je toliko zaraženih u Boru zbog nedogovornog ponašanja.

"Pokazalo se da je unutar jedne institucije najveći broj zaraženih. Razlog je to što se očigledno nisu pridržavali mera Vlade i mera koje je propisala lokalna samouprava. Pokazalo se da nošenje maski i rukavica danas svima čuva glavu", rekao je Milikić za TV Prva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nebojša Mandić

On je naveo da Bor ima dve kovid ambulante u kojima se radi direktno testiranje, a da su po protokolima Ministarstva zdravlja potvrđeni na korona virus iz Bora upućeni na kliniku u Nišu.

Više od 600 ljudi u Boru je u samoizolaciji, a Milikić kaže da je razlog za to veliki broj sugrađana koji su se vratili iz inostranstva.

"Kada su rađeni početni testovi svi koji su bili sumnjivi su bili poslati u samoizolaciju i sigran sam da je tu Zavod za javno zdravlje i ceo sistem uradio svoj posao na pravi način", rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je Bor među prvima u Srbiji zatvorio kladionice i kafiće, da je više puta rađena dezinfekcija zgrada, kao i kompletna dezinfekcija i grada i sela.

Milikić je rekao i da po odluci Grada Bora svi građani moraju da nose maske i rukavice kad izlaze iz kuće.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track