NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ ČAČKA: Dva pacijenta na respiratoru u Opštoj bolnici
Foto: RINA

20 pacijenata pozitivnih na virus korona

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ ČAČKA: Dva pacijenta na respiratoru u Opštoj bolnici

Srbija -

ČAČAK - U Opštoj bolnici u Čačku trenutno ima 20 pacijenata pozitivnih na virus korona, a dvoje se nalazi na respiratoru.

Šef Radnog tima za praćenje i suzbijanje korona virusa u Čačku Mihailo Luković rekao je da je jedan pacijent juče poslat u Kragujevac, kao i dva lekara anesteziologa i pet tehničara kao ispomoć.

Doktor Luković kaže da se tokom dana očekuje da se još četiri pacijenta upute u Kragujevac i dodaje da je epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje poslala 55 briseva na identifikaciju i 28 tokom noći po hitnoj proceduri i da se rezultati čekaju.

Direktor Doma zdravlja Čačak Aleksandar Pajović rekao je da će Dom preuzeti medicinski nadzor nad pacijentima koji će biti lečeni u privremenoj bolnici u hali u Atenici i naglasio da će Plava hala imati kompletno osoblje i opremu.

Doktor Pajović napominje da se u čačanskom Domu zdravlja 20 radnika obučilo za uzimanje uzoraka virusa za analize i testiranja.

U ambulanti u Ljubiću je bilo 15 pregleda, kaže Pajović, a od toga je bilo šest febrilnih pacijenata, od kojih su neki dobili uput za laboratoriju, a jedan je upućen u prijemno-trijažni centar u bolnicu.

Prema Pajovićevim rečima, Hitna pomoć radi redovno svoj posao i vrši prevoz pacijenata od kuće ka bolnici i iz bolnice ka tercijarnim ustanovama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track