RUSKI EKSPERTI STIGLI U KRUŠEVAČKU BOLNICU: Evo kakvi su utisci gostujućih lekara
Foto: Ž.M.

RUSKI EKSPERTI STIGLI U KRUŠEVAČKU BOLNICU: Evo kakvi su utisci gostujućih lekara

Srbija -

Danas su u Opštu bolnicu Kruševac stigli ruski eksperti da bi dezinfikovali bolnički krug i prostor Doma zdravlja Kruševac i pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv epidemije korona virusa. Pripadnici Vojske Ruske Federacije došli su sa tri kamiona i autobusom i uspešno nastavili realizaciju plana dezinfekcije zdravstvenih ustanova u Srbiji u cilju sprečavanja širenja ove pošasti koja je zahvatila ceo svet.

Tim medicinskih i sanitarnih eksperata iz Ruske Federacije je obišao i improvizovanu Kovid bolnicu u Hali sportova, a u toku dana dogovoriće mere u daljoj borbi protiv korona virusa za zdravstvenim radnicima, epidemiolozima i gradskim rukovodstvom Kruševca.

Prema rečima ruskih vrhunskih lekara, stanje u Kruševcu je dobro što se tiče organizacije zdravstvenih ustanova, Opšta bolnica je na visokom nivou, a rad Štaba za vanredne situacije grada je u skladu sa međunarodnim standardima, pa je realno očekivati konačni uspeh.

foto: Ž.M.

Rukovodstvo Opšte bolnice je zadovoljno tokom razgovora i podrškom ekipe ruskih eksperata. Ističu da su na Infektivnom odeljenju smeštena 111 pacijenata, a dijagnoza korone virusa je potvrđena kod 33 slučaja i da je pet medicinskih radnika zaraženo. Bolnica je dobila pet respiratora, ali da niko još nije priključen na iste, jer njihovo zdravstveno stanje to ne zahteva.

U ime Grada Kruševca ekipe eksperata iz Rusije zahvalila se Jasmina Palurović, gradonačelnica i istakla spremnost svih nadležnih službi i javnih preduzeća da se izbore do kraja sa korona virusom.

Kruševačka Hala sportova intenzivno se priprema za prihvat lakše obolelih pacijenata, obezbeđeno 150 kreveta i stalno dežurstvo lekara i medicinskih sestara.

Jasmina Palurović, komandant Štaba za vanredne situacije Kruševca izdala je Naredbu Sportskom centru Kruševac da sprovede sve neophodne mere u cilju adaptacije Hale sportova adaptirala u privremenu bolnicu za smeštaj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. Takođe, naloženo je Gradskoj upravi Kruševac da sprovede sve pravne radnje koje su potrebne za prerasopodelu planiranih sredstava u budžetu za 2020. godinu, u cilju obezbeđivanja sredstava koja su potrebna za adaptaciju, opremanje, troškove funkcionisanja privremene bolnice, kao i sprovođenje svih preventivnih mera za vreme vanrednog stanja,radi zaštite zdravlja stanovništva Grada Kruševca.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track