DOBROVOLJNO U ŽARIŠTU KORONE: Andri je istekao ugovor, a prijavio se da volontira kao vozač sanitetskog vozila
Foto: RINA

humani prijepoljac

DOBROVOLJNO U ŽARIŠTU KORONE: Andri je istekao ugovor, a prijavio se da volontira kao vozač sanitetskog vozila

Srbija -

Prijepolje – Lekari, sestre i svi ostali medicinski radnici svakodnevno su u samom žarištu korona virusa. Leče i pružaju svu potrebnu pomoć zaraženima, ponekad čak ne misleći ni na svoje zdravlje, jer za to su se školovali i položili zakletvu. Međutim, Andro Obradović nije po struci medicinar, sanitetski automobil vozi nekoliko godina, a samo dva dana pre uvođenja vanredng stanja, 13. marta, istekao mu je ugovor. Mogao je ovaj Prijepoljac, otići kući, biti na bezbednom i čekati da sve ovo prođe, ali – nije! Od prvog dana prijavio se da volontira i vozi sve medicinske radnike tamo gde je neophodno.

„Znao sam kakva je situacija i koliko se ti ljudi bore za sve pacijente. Nisam to sve mogao da gledam, a da sedim kod kuće i zato sam odlučio da pomognem, da se nađem u ovom teškom trenutku. Dosta njih živi u prigradskim naseljima, nemaju prevoz kako da dođu i vrate se kući sa posla i zato sam ja tu, dobili smo sve potrebne naloge za vožnju tokom policijskog časa“, izjavio je Andro za RINU.

foto: RINA

Ovaj Prijepoljac kaže da nije lako biti na prvoj liniji fronta. Medinski radnici daju sve svoje napore kako bi posledice korona virusa bile što manje, rade ponekad i više od 12 sati dnevno i zato oni jesu pravi heroji današnjice.

„Vidi se neverovatni timski rad i uzajmna podrška. Svi su kao jedan i samo tako verovatno i možemo pobediti sve ovo što nas je snašlo“, kaže Andro.

U Prijepolju do sada ima devet zaraženih osoba, što je visok broj imajući u vidu broj stanovnika koji živi u ovoj opštini.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track