U RASINSKOM OKRUGU 131 OBOLEO OD KORONE: Čak 98 na teritoriji Kruševca
Foto: Ž. M.

virus u srbiji

U RASINSKOM OKRUGU 131 OBOLEO OD KORONE: Čak 98 na teritoriji Kruševca

Srbija -

Na području Rasinskog okruga, do danas zvanično je potvrđeno da je kiorona virusom zaražena 131 osoba. Najviše je registrovanih bolesnika u Kruševcu 98, u opštini Varvarin 16,Ćićevcu 6, Aleksandrovcu 5, Trsteniku 4,a najmanje u opštini Brus 2 slučaja COVID- 19, što predstavlja značajan rast od petka.

Nakon donacije zaštitnih vizira Ministarstvu odbrane i Opštoj bolnici Kruševac, Industrija PTT Namenska AD iz Trstenika uručila je donaciju i Opštini Trstenik u cilju što bolje zaštite u borbi protiv ove opake bolesti.

Lovačko udruženje Kruševac uručilo je kruševačkim zdravstvenim ustanovama 130 zaštitnih skafandera i 20 zaštitnih vizira. Trideset skafandera i deset vizira predati su Domu zdravlja Kruševac, a ostatak Opštoj bolnici Kruševac, a u znak zahvalnosti za ogroman trud i poručili su da imaju njihovu podršku.

Na teritoriji Grada Kruševca, 42 gerontodomaćice Gerontološkog centra, u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije, redovno obilazi 350 korisnika, kao i korisnike na listi čekanja i ljude u stanju potrebe, u dogovoru sa rukovodstvima mesnih zajednica.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track