POMOĆ LOZNIČKIM PENZIONERIMA: Počela podela 11.000 paketa za sve koji imaju penzije manje od 25.000 dinara
Foto: T. Ilić

volonteri na delu

POMOĆ LOZNIČKIM PENZIONERIMA: Počela podela 11.000 paketa za sve koji imaju penzije manje od 25.000 dinara

Srbija -

LOZNICA – Podela paketa za penzionere čije penzije nisu veće od 25 hiljada dinara počela je danas (13.4) u selima gornjeg Jadra, a od sutra će da ih dobijaju i oni u samom gradu.

Dejan Stalović, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, saopštio je da je za ovu kategoriju penzionera pripremljeno nešto više od 11 hiljada paketa, obezbeđenih većim delog iz lokalnog budžeta, a pomogli su i loznički privrednici i preduzetnici. Raspodela će sigurno potrajati nekoliko dana, ali će uz pomoć velikog broja volontera Štab nastojati da posao bude obavljen u što kraćem roku. Loznica je među prvim gradovima koji su po uvođenju vanrednog stanja oformila pozivni i volonterski centar koji, prema oceni Stalovića, ‘’dobro funkcionišu’’.

- Najstariji građani i oni koji su samoizolaciji zovu zbog pomoći u nabavci životnih namirnica, lekova, kućne hemije i slično. Prošlog meseca bilo je nešto više od 1.550 poziva i oko 330 izlazaka volontera na teren, a za prvih 12 aprilskih dana oko 920 poziva i oko 170 odlazaka na adrese građana. Inače, na području Loznice na današnji dan je 351 osoba u samoizolaciji – kaže on.

foto: T. Ilić

Prema današnjim informacijama Zavoda za javno zdravlje u Šapcu od juče (12.4) uzetih 36 uzoraka šest je pozitivno, četiri u Šapcu i dva u Loznici. Tako je u Mačvanskom okrugu ukupno 56 pozitivnih, u Šapcu 40, Loznici osam, Krupnju pet, Koceljevi dva i Vladimircima jedna osoba. Prema nezvaničnim informacijama, u lozničkom kraju zaražene su po dve osobe u Banji Koviljači i Lešnici, jedna u Paskovcu dok su tri iz Loznice. Pod zdravstvenim nadzorom u okrugu je od 14. marta 1.838 osoba.

U ostalim opštinama okruga Ljuboviji, Malom Zvorniku i Bogatiću nema registrovanih slučajeva kovida- 19. Tokom najdužeg policijskog časa, avršenog jutros, u Loznici je zabeleženo pet kršenja policijskog sata. Lozničani su danas ponovo stajali u redovima, najviše ispred banaka i trgovina, čini se da je manje pešaka, ali je zato saobraćaj na gradskim ulicama intezivan.

Koristi se mogućnost za obnovu kućnih zaliha pošto se očekuje da za redstojeći vikend, odnosno Vaskrs bude uveden još duži policijski sat nego minulog vikenda.

Kurir.rs/T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track