OD POČETKA VANREDNOG STANJA 36 LOZNIČANA PREKRŠILO POLICIJSKI ČAS: Od kazni inkasirano oko 1,4 miliona dinara!
Foto: T. Ilić

mlađi neodgovorniji

OD POČETKA VANREDNOG STANJA 36 LOZNIČANA PREKRŠILO POLICIJSKI ČAS: Od kazni inkasirano oko 1,4 miliona dinara!

Srbija -

LOZNICA – Prema podacima Prekršajnog suda u Loznici od 15. marta i uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa do sada je policijski čas, odnosno zabrana kretanja u vreme njegovog trajanja prekršena 36 puta.

U 26 predmeta reč je o osobama mlađim od 65 godina, u deset starijima od tog životnog doba, a jedan predmet u tom periodu odnosio se na nasilje u porodici i toj osobi je odmah izrečena zatvorska kazna.

Kazna od 50 hiljada dinara zbog kršenja policijskog časa izrečena je u 26 predmeta, dok su uz uvažavanje olakšavajućih okolnosti u po jednom slučaju novčane kazne iznosile po 25, 20 i 10 hiljada dinara, izrečena je jedna opomena dok u ovom trenutku nisu završena dva slučaja.

foto: T. Ilić

Na području lozničkog Prekršajnog suda, koji pokriva osim Loznice i tri susedne opštine, Mali Zvornik, Krupanj i Ljuboviju, tokom do sada najdužeg policijskog časa, od petka do ponedeljka u pet ujutru, pet osoba se našlo van svoji domova, od čega su dve starije, a tri mlađe od 65 godina.

Ukupan iznos do sada izrečenih novčanih kazni zbog nepoštovanja policijskog časa pred ovim sudom u Loznici je oko 1,4 miliona dinara.

Kurir.rs/T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track