ŠTA NAM TEŠKO: Loznički volonteri među najboljima u Srbiji
Foto: T.Ilić

Uspešna akcija Lozničana

ŠTA NAM TEŠKO: Loznički volonteri među najboljima u Srbiji

Srbija -

LOZNICA - Volonterska akcija ‘‘Zdravo drvo’‘ lozničke Kancelarije za mlade izabrana je za jednu od 15 najboljih ‘’ŠtaNamTeško’’ akcija u okviru programa ’’Nacionalni program volontiranja mladih – Mladi su zakon 2019.’’ u vrlo jakoj konkurenciji, saopštio je Bojan Lučić, koordinator Omladinskog centra u Loznici.

Prema njegovim rečima, ‘‘Zdravo drvo’‘ je ideja neformalne grupe ‘’Eko ekipa’’ koja je sprovedena u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine, a akcija je sufinansirana kroz program ‘’Mladi su zakon’’ Ministarstva omladine i sporta Srbije.

foto: T.Ilić

- Kroz ovaj projekat zasadili smo 40 sadnica drveća na lokacijama koje su u prethodnim projektima već oplemenjene sadnicama, ali i na novim mestima u gradu, u Omladinskom parku, travnjacima unutar prostora gradskog bazena, a pokrivene su i druge lokacije na kojima je bila potrebna zamena sadnica koje se nisu ‘’primile’’. Cilj akcije bilo je podizanje svesti mladih o važnosti očuvanja životne sredine kao i sadnja novog drveća u gradskom jezgru. Projekat je realizovan u saradnji sa SŠ ’‘Sveti Sava’‘ i uključio je sve učenike sa smera Tehničar za zaštitu životne sredine uz podršku JP ’‘Loznica razvoj’‘ i KJP’‘Naš Dom’‘ – kazao je danas (15.4) Lučić.

foto: T.Ilić

Pored volontera Kancelarije za mlade i sredjoškolaca veći broj ljubitelja prirode okupio se oko projekta započetog 2017. godine, a do danas je u samom gradu i prigradskim naseljima zasađeno blizu novih 400 sadnica.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: Arhivske fotografije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja