DAROVI ZA ZDRAVSTVENI CENTAR U VRANJU: Medicinski alkohol i klima-uređaji na poklon
Foto: T.S.

donacija

DAROVI ZA ZDRAVSTVENI CENTAR U VRANJU: Medicinski alkohol i klima-uređaji na poklon

Srbija -

Grad Vranje i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga donirali su 100 litara medicinskog alkohola Zdravstvenom centru Vranje i 30 litara medicinskog alkohola Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

foto: T.S.

„Mi ćemo donirati medicinski alkohol i dezinfekciona sredstva još nekim ustanovama sa teritorije Grada Vranja. Takođe, biće potpisani i ugovori o donaciji dva klima uređaja. Oni su namenjeni onima kojima je u ovom trenutku to najneophodnije, a to su Grudno i Infektivno odeljenje vranjske Bolnice“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

foto: T.S.

Sledi dezinfekcija Zdravstvenog centra u Vranju

Predstavnici Ruske Federacije sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Vranje obišli su ovu zdravstvenu ustanovu. Vojni epidemiolozi Ministarstva odbrane Rusije izvršili su procenu i analizu epidemiološke situacije, i obim mera dezinfekcije u gradskoj bolnici u Vranju.

Ruski tim pohvalio je zdravstvene radnike koji se bave lečenjem inficiranih korona virusom, preduzetim merama njihove zaštite o čemu svedoči i mali broj zaraženih zdravstvenih radnika korona virusom u Zdravstvenom centru Vranje.

Oni su najavili spremnost da pomognu u dezinfekciji prostora zdravstvenih ustanova od Zdravstvenog centra Vranje do Zavoda za javno zdravlje, uz posebnu pažnju na zgradu stare Hirurgije i Kovid ambulante u Antituberkuloznom dispanzeru.

Nakon dezinfekcije Hale Čair u Nišu kako je predviđeno, uslediće dezinfekcija ovdašnjih zdravstvenih ustanova, koje leče redovne pacijente, ali i obolele od korona virusa u Vranju i Leskovcu.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track